Jobban van a tüdőátültetésen átesett Niki Lauda

Toto Wolff, a világbajnoki címvédő Forma-1-es Mercedes csapatfőnöke szerint az istálló minden egyes tagjának hiányzik az augusztus elején tüdőátültetésen átesett, háromszoros vb-győztes Niki Lauda, aki tanácsadóként dolgozik a stuttgartiaknál.

Fotó: JFK/APA/AFP

„Niki mindannyiunknak hiányzik, mindenekelőtt emberileg, nekem pedig elsősorban útitársként és barátként” – mondta a 46 éves Wolff a Die Weltnek, gyors gyógyulást kívánva Laudának, akit minél előbb szeretne viszontlátni a csapatnál.

Wolff azt is elmondta, hogy tartja a kapcsolatot Laudával, akinek nyugalomra van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje korábbi egészségi állapotát. „Minden versenyt megnéz, én pedig igyekszem a lehetőségek szerint az összes fontos történésről tájékoztatni” – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke.

Lauda – aki 1975-ben, 1977-ben és 1984-ben volt Forma-1-világbajnok – súlyos tüdőbetegségben szenvedett, és a szervátültetés elengedhetetlenné vált ahhoz, hogy életben maradjon. A 69 éves egykori pilóta állapota a beavatkozás után kritikus volt, de néhány nappal a műtét után az orvosai már arról számoltak be, hogy egyre jobban érzi magát, ezért bíznak a felépülésében.