Nem égeti el többé a feleslegét a Burberry

külföld
2018 szeptember 06., 09:21
comments 54

Egy nap alatt két, környezettudatos döntést is hozott a Burberry luxusruhagyártó. Idén kisebb botrányt okozott, amikor nyilvánosságot kapott, hogy a cég termékei értéke védelmében elégeti a feleslegét, nehogy az véletlenül leárazva kerüljön a boltokba.

Ez nem a legkörnyezettudatosabb, felelősebb hozzáállás, ezért friss bejelentésük szerint szakítanak ezzel a gyakorlattal. Ahogy a jövőben a szőrmét is kiiktatják kínálatukból.

"A modern luxus társadalmi és környezeti tudatosságot is jelent" - írta közleményében a cég vezérigazgatója, Marco Gobbetti.

A közleményben amúgy azt írta, hogy a Burrbery már évek óta "csak nyúl-, róka-, nerc- és ázsiai mosómedveprémet használt, de a jövőben ezt és az angórát is kiveszik kínálatukból. És mert a kőolajipari termék műszőrt sem tartják környezettudatos, pláne igényes megoldásnak, így mindenestül megszűnik kínálatukban minden szőrős termék.

A Burberry idén július éves jelentése szerint 32 millió euró értékű termékét semmisítette meg égetéssel. (AFP Via France 24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.