Nem égeti el többé a feleslegét a Burberry

2018 szeptember 6., csütörtök 9:21
54

Egy nap alatt két, környezettudatos döntést is hozott a Burberry luxusruhagyártó. Idén kisebb botrányt okozott, amikor nyilvánosságot kapott, hogy a cég termékei értéke védelmében elégeti a feleslegét, nehogy az véletlenül leárazva kerüljön a boltokba.

Ez nem a legkörnyezettudatosabb, felelősebb hozzáállás, ezért friss bejelentésük szerint szakítanak ezzel a gyakorlattal. Ahogy a jövőben a szőrmét is kiiktatják kínálatukból.

"A modern luxus társadalmi és környezeti tudatosságot is jelent" - írta közleményében a cég vezérigazgatója, Marco Gobbetti.

A közleményben amúgy azt írta, hogy a Burrbery már évek óta "csak nyúl-, róka-, nerc- és ázsiai mosómedveprémet használt, de a jövőben ezt és az angórát is kiveszik kínálatukból. És mert a kőolajipari termék műszőrt sem tartják környezettudatos, pláne igényes megoldásnak, így mindenestül megszűnik kínálatukban minden szőrős termék.

A Burberry idén július éves jelentése szerint 32 millió euró értékű termékét semmisítette meg égetéssel. (AFP Via France 24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt