Nem égeti el többé a feleslegét a Burberry

Egy nap alatt két, környezettudatos döntést is hozott a Burberry luxusruhagyártó. Idén kisebb botrányt okozott, amikor nyilvánosságot kapott, hogy a cég termékei értéke védelmében elégeti a feleslegét, nehogy az véletlenül leárazva kerüljön a boltokba.

Ez nem a legkörnyezettudatosabb, felelősebb hozzáállás, ezért friss bejelentésük szerint szakítanak ezzel a gyakorlattal. Ahogy a jövőben a szőrmét is kiiktatják kínálatukból.

"A modern luxus társadalmi és környezeti tudatosságot is jelent" - írta közleményében a cég vezérigazgatója, Marco Gobbetti.

A közleményben amúgy azt írta, hogy a Burrbery már évek óta "csak nyúl-, róka-, nerc- és ázsiai mosómedveprémet használt, de a jövőben ezt és az angórát is kiveszik kínálatukból. És mert a kőolajipari termék műszőrt sem tartják környezettudatos, pláne igényes megoldásnak, így mindenestül megszűnik kínálatukban minden szőrős termék.

A Burberry idén július éves jelentése szerint 32 millió euró értékű termékét semmisítette meg égetéssel. (AFP Via France 24)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.