17,5 milliárdért épül a Magyar Zene Háza a Ligetben

Budapest
2018 szeptember 07., 09:51

A Közbeszerzési Értesítő pénteki számában megjelent hirdetmény szerint a Hungexpo irodák helyére épülő Magyar Zene Háza kivitelezésére kiírt tendert 

a Magyar Építő Zrt. nyerte, 17 499 738 958 forintért.

Közel tízezer négyzetméteres épületet a japán sztárépítész, Sou Fujimoto tervezte. A Liget.hu szerint "a Magyar Zene Háza élő, igazi közösségi térként a magyar zenei élet egyik meghatározó találkozóhelye lesz, zenepedagógiai foglalkozásokkal, hangversenyekkel, tárlatokkal."

photo_camera Fotó: Városliget Zrt./MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Városliget Zrt./MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Városliget Zrt./MTI/MTVA

A Magyar Építő mellett még a ZÁÉV és a Fertődi Építő pályázott a kivitelezésre. A nyertes kivitelező rendre jól szerepel a közbeszerzéseken, ami az eredményén is meglátszik,

míg 2016-ban 9,8 milliárdos, addig tavaly már 24,5 milliárdos bevételt könyvelhetett el a Magyar Építő Zrt..

A céget Szíjj László Mészáros-közeli tavaly eladta a Paár Attila-féle WHB Befektetési Kft.-nek, illetve Épkar Zrt.-nek. A Magyar Építő tulajdonosai a tavalyi teljes, 1,2 milliárd forintos nyereséget kiszedik a cégből osztalékként. 

A Magyar Építő újítja fel a Szél Kálmán téri Postapalotát, építi a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság logisztikai központját, illetve a ZÁÉV-vel közösen az új Puskás-stadiont is.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.