A Fidesz helyi alelnöke irányítja a Haladás 15 milliárdos stadionjának üzemeltetését

sport
2018 szeptember 07., 06:54
comments 177

Lassan egy éve, tavaly novemberben adták Szombathely büszkeségét, a Haladás 15 milliárdba kerülő új stadionját. Bár három évig tartott az előkészítése, és a felrántása az előzetesen 9 milliárdosra becsült csodaarénának, az ünnepi svédasztalos átadó utáni időkre senki sem gondolt. Az üzemeltetés körül teljes a káosz, az önkormányzati cég élére az augusztus 23-i rendkívüli közgyűlésen már a negyedik vezetőt nevezik ki, most a helyi Fidesz alelnöke, Gál Sándor kapta meg a feladatot. 

"Azt gondolom, hogy egy ilyen létesítmény az egy összetett, komplex rendszer, mely műszaki tudást, pénzügyi tapasztalatot, sport- illetve rendezvényszervezői gyakorlatot, illetve értékesítési képességet igényel. Ennyi képességgel kevés ember rendelkezik egyszerre. Egy stadion vezetőjének - az én olvasatomban - az a feladata, hogy kialakítson egy olyan csapatot, amelyben mindezen képességek jelen vannak,"

válaszolta írásban Gál az ugytudjuk.hu-nak. Élőszóban nem, csak emailes interjúban volt hajlandó megszólalni a cégvezető, aki elárulta: érettségivel rendelkezik. Az elmúlt egy év során nem derült ki, hogy mennyibe is kerül a létesítmény üzemeltetése, ezt Gál most sem árulta el, csak annyit mondott, hogy

"pillanatnyilag azt vizsgáljuk, hogy az elmúlt időszak kiadásaiban milyen olyan tételek vannak, amelyeket csökkenteni lehet, és keressük a lehetőséget a további bevételi források beemelésére."

Úgy látja, hogy a VIP vendéglátás, a rendezvényszervezés és a hirdetési területek azok ahol még "kiaknázatlan lehetőségek vannak." 

"Olyan semmivel össze nem hasonlítható környezetet és díszletet tud nyújtani egy stadion például a vállalati rendezvényekhez, ami abszolút hiányzik a régióban. Ezen kívül szeretnénk stadiontúrákat is tartani, illetve családi eseményeknek is helyet adni,"

tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.