Jah, hogy üzemeltetni is kéne a 15 milliárdos stadiont? Egyre nagyobb a káosz Szombathelyen

Szombathelyen még mindig tart a döbbenet és a pislogás:

a szalagátvágás után valahogyan fenn is kéne tartani a 15 milliárdba kerülő új stadiont. 

Bár három évig tartott az előkészítése, és a felrántása az előzetesen 9 milliárdosra becsült csodaarénának, nem jutott idő végiggondolni, hogy mi lesz vele az ünnepi svédasztalos átadó után. Megoldást mondjuk azóta sem sikerült találni. A legújabb fejlemény, hogy a zűrzavaros üzemeltetés miatt lemondott 

Rácz-Racker Viktória, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Noprofit Kft. ügyvezetője.

A Nyugat.hu beszámolója szerint egyáltalán nem tisztázottak a viszonyok a két üzemeltető cég és a fenntartó vállalkozás között. Mivel nem tisztázott, hogy ki miért fizet, káosz van. Amúgy a jelenlegi szombathelyi felállás több mint bizarr:

a VÁROS által amúgy is támogatott Haladás Labdarúgó Kft.-nek és a Haladás VSE-nek pénzt ad a VÁROS, hogy a VÁROS cégétől vegye bérbe a stadiont.

Az idén ez a remek biznisz 350 milliós kiadást jelent az önkormányzatnak.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.