Jah, hogy üzemeltetni is kéne a 15 milliárdos stadiont? Egyre nagyobb a káosz Szombathelyen

sport
2018 augusztus 04., 07:09
comments 256

Szombathelyen még mindig tart a döbbenet és a pislogás:

a szalagátvágás után valahogyan fenn is kéne tartani a 15 milliárdba kerülő új stadiont. 

Bár három évig tartott az előkészítése, és a felrántása az előzetesen 9 milliárdosra becsült csodaarénának, nem jutott idő végiggondolni, hogy mi lesz vele az ünnepi svédasztalos átadó után. Megoldást mondjuk azóta sem sikerült találni. A legújabb fejlemény, hogy a zűrzavaros üzemeltetés miatt lemondott 

Rácz-Racker Viktória, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Noprofit Kft. ügyvezetője.

A Nyugat.hu beszámolója szerint egyáltalán nem tisztázottak a viszonyok a két üzemeltető cég és a fenntartó vállalkozás között. Mivel nem tisztázott, hogy ki miért fizet, káosz van. Amúgy a jelenlegi szombathelyi felállás több mint bizarr:

a VÁROS által amúgy is támogatott Haladás Labdarúgó Kft.-nek és a Haladás VSE-nek pénzt ad a VÁROS, hogy a VÁROS cégétől vegye bérbe a stadiont.

Az idén ez a remek biznisz 350 milliós kiadást jelent az önkormányzatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.