Hat év börtönre ítélték és örökre eltiltották a tanári pályától a kislányokat molesztáló pedagógust

bűnügy
2018 szeptember 07., 08:22
comments 70

A Baranya Megyei Főügyészség pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Komlói Járásbíróság folytatólagosan, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett 

szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélte hat év börtönre,

valamint eltiltotta véglegesen a pedagógusi foglalkozástól azt a férfit, aki az általa szervezett művészeti táborokban molesztálta a rábízott kislányokat. A beszámoló szerint a Baranya és Tolna megyében 2014-ben, majd a 2015-ben rendezett táborokban ismerkedett meg a későbbi sértettekkel, egy 11, illetve egy 12 éves kislánnyal. Rendszeresen együtt aludt egy sátorban a kiskorú táborozókkal.

A férfi a kiválasztott lányok mellé feküdt, miután a többi gyerek elaludt, simogatta őket, majd a sértettek ruházata alá benyúlva a kislányok hasát, melleit simogatta. Több esetben előfordult, hogy a férfi a lányokat szájon csókolta,

áll az ítéletben. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, az ügyészség három napot fenntartott a fellebbezés bejelentésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.