Tegnap este írtunk a csípős-borsos kínai Snickersről, ma hozott a szerkesztőségbe ötöt olvasónk, Júlia

Tegnap este a Shanghaiist alapján írtam egy rövid posztot a Kínában kapható csipős-szecsuáni borsos Snickersről, és hogy mennyire szeretném kipróbálni.

Pályafutásom alatt talán még soha nem ugrott ki ilyen gyorsan a sajtó hatalma, ugyanis a cikk élesítése után másfél órával már írt is nekünk Júlia, aki pár hónapja költözött haza Kínából, hozott magával egy csomó csipős-szecsuáni borsos Snickerst szóróajándéknak, és felajánlotta, hogy behoz pár darabot a szerkesztőségbe.

Júlia már a levelezésben is írta, hogy szerinte a kínai Snickers minősége a csipősségtől függetlenül elmarad az európai csokiétól, Kínában nem nagyon esznek ilyen édességeket, eleve szűkebb a csokoládé kínálat, és kb. Snickers van sok helyen ebben a helyi ízösszeállításban.

Erdélyi Péter:

Nekem nem tűnt fel, hogy lenne minőségi különbség, sőt, miután beleharaptam, először kicsit csalódottan azt gondoltam, hogy ez csak egy teljesen sima Snickers piros csomagolásban. A csokiban lévő csili, és főleg a szecsuáni bors ugyanis nem azonnal érződik, kell pár másodperc, akkor viszont az ember a torkában érzi először, hogy ennek a csokinak tényleg van ereje. Kifejezetten jóízű, izgalmas, rendszeresen vásárolnék ilyet, ha lehetne kapni itthon.

Király András:

Nem is az volt a legmeglepőbb, amikor a falat közepe táján előretolakodott a szecsuáni bors, mert hát mi másra számítottam volna egy szecsuáni borsos snickerstől, hanem az, hogy a végén meglepően intenzív zöld teás lecsengése volt. Mindkét élmény kimondottan kellemes, sokkal jobb ez, mint az alap.

Szily László:

Ez a szecsuáni borsos Snickers sokkal inkább drog, mint táplálék, ami jó benne, az ugyanis nem az íze, hanem az, ahogyan bejön. Az első, sőt a második-harmadik harapás-rágás-nyelés után sem történik semmi különös: édes, gejl, mogyorós, mint általában. Aztán, nagysokára, bizseregni kezd valami az ember nyelve tövénél, majd a nyelv peremén, hogy hirtelen HUSS-BUMM minden megváltozzon, az embert magával ragadja egy ellenállhatatlan fűszerhullám, és beüssön a csípős-csavarós borsroham. Amiben az a klassz, hogy nem egyszerűen csíp, hanem közben baromi intenzíven szecsuáni bors-aromájú.

Nagyon köszönjük a csokikat Júliának!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.