Zsiráf támadt egy brit családra Dél-Afrikában

Katy Williamst és hároméves fiát kórházba kellett szállítani, miután hétfő délután megtaposta őket egy zsiráf dél-afrikai Limpopo tartományban. A nőstény zsiráf két hónapos borjával volt, valószínűleg veszélyként értékelte a család közelségét, ezért támadott.

Fotó: ANTOINE LORGNIER/ONLY FRANCE

A nő férje, Sam Williams éppen a támadás idején érkezett haza a futásból, végül ő tudta elzavarni az állatot, és hívta a mentőket. A brit férfi és felesége mindketten kutatók, és éppen azért utaztak a Dél-afrikai Köztársaságba, hogy Limpopo tartomány rezervátumában vadállatokat, például zsiráfokat tanulmányozzanak. A támadás a család otthonától alig százötven méternyire történt.

A férfi közleménye szerint a felesége és a fia állapota stabil, de válságos állapotban vannak. A fiú fejsérülését meg kellett műteni. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.