Zsiráf támadt egy brit családra Dél-Afrikában

Katy Williamst és hároméves fiát kórházba kellett szállítani, miután hétfő délután megtaposta őket egy zsiráf dél-afrikai Limpopo tartományban. A nőstény zsiráf két hónapos borjával volt, valószínűleg veszélyként értékelte a család közelségét, ezért támadott.

Fotó: ANTOINE LORGNIER/ONLY FRANCE

A nő férje, Sam Williams éppen a támadás idején érkezett haza a futásból, végül ő tudta elzavarni az állatot, és hívta a mentőket. A brit férfi és felesége mindketten kutatók, és éppen azért utaztak a Dél-afrikai Köztársaságba, hogy Limpopo tartomány rezervátumában vadállatokat, például zsiráfokat tanulmányozzanak. A támadás a család otthonától alig százötven méternyire történt.

A férfi közleménye szerint a felesége és a fia állapota stabil, de válságos állapotban vannak. A fiú fejsérülését meg kellett műteni. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.