Zsiráf támadt egy brit családra Dél-Afrikában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Katy Williamst és hároméves fiát kórházba kellett szállítani, miután hétfő délután megtaposta őket egy zsiráf dél-afrikai Limpopo tartományban. A nőstény zsiráf két hónapos borjával volt, valószínűleg veszélyként értékelte a család közelségét, ezért támadott.

Fotó: ANTOINE LORGNIER/ONLY FRANCE

A nő férje, Sam Williams éppen a támadás idején érkezett haza a futásból, végül ő tudta elzavarni az állatot, és hívta a mentőket. A brit férfi és felesége mindketten kutatók, és éppen azért utaztak a Dél-afrikai Köztársaságba, hogy Limpopo tartomány rezervátumában vadállatokat, például zsiráfokat tanulmányozzanak. A támadás a család otthonától alig százötven méternyire történt.

A férfi közleménye szerint a felesége és a fia állapota stabil, de válságos állapotban vannak. A fiú fejsérülését meg kellett műteni. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.