Egy zsidó étteremre rontottak maszkos támadók Chemnitzben, miközben a városban szélsőjobboldali tüntetések zajlottak

Maszkos támadók kövekkel és üvegekkel felfegyverkezve rontottak rá egy zsidó étteremre a Németország keleti részén fekvő Chemnitz városában. A támadás augusztus végén történt, miközben a városban szélsőjobboldali tüntetések zajlottak, miután egy afganisztáni és egy iraki férfi megkéselt három német állampolgárt, és egyikük később belehalt sérüléseibe, de a támadásról csak szombaton tudósított a német sajtó. 

Miután most a sajtó tudomást szerzett a támadásról, a regionális belügyminisztérium is elismerte, hogy tudnak az esetről, ami feltételezésük szerint a legvalószínűbben egy politikailag motivált, antiszemita támadás volt. 

Az esetről elsőnek a Die Welt számolt be: a lap információi szerint, miközben a városban zajlottak a szélsőjobboldali tüntetések, tucatnyi ember fekete maszkban megtámadta a Schalom névre keresztelt éttermet augusztus 27-én. A támadásban az étterem tulajdonosa, Uwe Dziuballa megsérült. 

A zsidó éttermet 2000-ben nyitották meg a városban, és korábban már több támadás is történt ellene. (AFP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.