Újra megjelent a MERS-vírusos megbetegedés Dél-Koreában

Három év után ismét MERS-vírusos megbetegedést azonosítottak Dél-Koreában, a 61 éves férfi beteget egy szöuli kórházban kezelik a veszélyes kórral - közölte szombaton a dél-koreai betegségmegelőzési és járványvédelmi hatóság (KCDC).

A beteg pénteken érkezett vissza Szöulba az Egyesült Arab Emírségeken keresztül egy kuvaiti üzleti útról, és vélhetően Kuvaitban fertőződött meg a közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS) vírusával.

A fertőző betegség 2015-ben 38 áldozatot követelt Dél-Koreában, széles körű pánikot keltve az országban.

"A dolgok jelenlegi állása szerint húsz ember, köztük légiutas-kísérők és orvosi személyzet tagjai kerültek szoros érintkezésbe a pácienssel, és vannak jelenleg elkülönítve otthonaikban" - közölte Dzsong Eun-jong, a KCDC igazgatója.  

A hasmenéses tünetektől szenvedő 61 éves férfit a szöuli repülőtérről egyenesen a Samsung Egészségügyi Központba szállították, jelenleg a szöuli egyetemi kórház elkülönítőjében kezelik - ismertette Dzsong Eun-jong.

A tájékoztatás szerint a férfi nincs kritikus állapotban, de a korábbi megbetegedések tapasztalatai alapján megfigyelés alatt tartják, mert a következő egy-két hétben rosszabbodhat az állapota. 

A MERS-betegséget okozó koronavírus tüdőgyulladással, lázzal, köhögéssel, légzési nehézségekkel járó fertőzést okoz, amely az atípusos tüdőgyulladáshoz (SARS) hasonlít, ám annál kevésbé agresszívan terjed. Szakértők úgy vélik, a vírus hordozói tevék. A betegség halálozási aránya 20-46 százalékos.

Az első megbetegedést 2012-ben regisztrálták Szaúd-Arábiában, azóta a veszélyes kór számos országban jelent meg, köztük Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és Franciaországban is.


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.