Autóbalesetben meghalt Abházia miniszterelnöke

Autókarambolban életét vesztette szombat éjjel a szakadár grúz tartomány, Abházia miniszterelnöke, Gennagyij Gagulija. A Szíriából érkező kormányfő autóoszlopával Abházia repülőteréről tartott hazafelé, amikor egy szembe jövő gépkocsi belecsapódott autójába - tudatta Kazbek Kimsakov belügyminiszter-helyettes. 

Gagulija 2017-benFotó: Thomas Tkhaytsuk/Sputnik

A másik sávból áttért gépkocsit egy fiatal abháziai férfi vezette. Az ő állapotáról nem szólt Kimsakov, azt viszont közölte, hogy súlyosan megsérült Gagulija testőre és sofőrje is. A karambol körülményeinek kivizsgálása megkezdődött.  

Abházia az 1990-es évek elején, a Szovjetunió szétesése után vált ki Georgiából/Grúziából. A 2008-as orosz-grúz háború után Dél-Oszétia mellett - amely felett Tbiliszi sikertelenül próbálta meg fegyverrel visszaszerezni ellenőrzését - Abházia is kinyilvánította függetlenségét. Oroszország mindkét tartományt független államként ismeri el, és a nemzetközi bírálatok ellenére katonákat állomásoztat területükön. 

Abháziát csak Nicaragua, Venezuela, Vanuatu és Nauru, illetve más orosz bábállamok (Dnyeszter Menti Köztársaság, Dél-Oszétia) tekinti függetlennek, a többi ország Georgia részeként kezeli. (via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.