Az exit pollok szerint erősödtek a bevándorlás-ellenes populisták Svédországban, de 20 százalékot sem értek el

POLITIKA
2018 szeptember 09., 19:09
comments 296

Fej-fej mellett végezhettek a választási szövetségek a Svédországban vasárnap tartott parlamenti választáson.

Lars Adaktusson EP-képviselő, a Kereszténydemokraták politikusa örül az exit poll eredményeknek.
photo_camera Lars Adaktusson EP-képviselő, a Kereszténydemokraták politikusa örül az exit poll eredményeknek. Fotó: Jessica Gow/AFP

Az exit poll eredmények szerint kevés előnnyel, 39,6 százalékkal győzhetett az ellenzéki jobbközép választási szövetség, szemben a kormányzó szociáldemokraták vezette baloldali koalíció 39,4 százalékával.

Az SVT svéd köztévében ismertetett felmérés szerint – ami a szavazóhelységet elhagyók megkérdezésén alapult – a szélsőjobboldali, bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) párt a szavazatok 16-19,2 százalékát kaphatta meg, ami jelentős erősödést, de a vártnál kevesebb szavazatot jelent. Arra mondjuk egy szakértő felhívta a figyelmet, hogy a szélsőjobboldali szavazatokat a négy évvel ezelőtti exit pollok alábecsülték, úgy tűnik, a populisták támogatói nem szívesen árulják el, kire szavaztak.

link Forrás

(Guardian, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.