A kormány nem cáfolja, hogy a letelepedési kötvényprogram problémás ügyfeleiről szóló cikkünkben felsorolt orosz állampolgárok magyar papírokat vásárolhattak maguknak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ Rogán Antal propagandaminisztériuma alá tartozik, ő volt az a politikus, aki még a parlament gazdasági bizottságának elnökeként 2012-ben kitalálta a magyar letelepedési kötvényprogramot. A kötvényprogramban résztvevő orosz állampolgárokkal kapcsolatos reggeli cikkünkre ma délután a következő reakciót küldték.

Tisztelt Szerkesztőség!

Ma megjelent cikkükkel kapcsolatban az alábbiakban küldjük a Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatását.

A letelepedési kötvényprogramban részt vevő személyek mindegyikét átvizsgáltuk. Esetükben semmilyen nemzetbiztonsági kockázat nem áll fenn, nemzetközi tilalmi listán (sem NATO-s, sem európai uniós listán) nem szerepelnek.

Üdvözlettel,

Kormányzati Tájékoztatási Központ

Ebben a közleményben egyébként a cikk egyetlen állítását sem cáfolják, így azt sem, hogy az írásunkban felsorolt orosz állampolgárok magyar letelepedési kötvényt vásárolhattak.

Hogy pontosan kiket vizsgáltak át, és milyen oroszok nem jelentenek semmilyen kockázatot, arról itt lehet bővebben olvasni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.