A kormány nem cáfolja, hogy a letelepedési kötvényprogram problémás ügyfeleiről szóló cikkünkben felsorolt orosz állampolgárok magyar papírokat vásárolhattak maguknak

politika
2018 szeptember 10., 12:48
comments 95

A Kormányzati Tájékoztatási Központ Rogán Antal propagandaminisztériuma alá tartozik, ő volt az a politikus, aki még a parlament gazdasági bizottságának elnökeként 2012-ben kitalálta a magyar letelepedési kötvényprogramot. A kötvényprogramban résztvevő orosz állampolgárokkal kapcsolatos reggeli cikkünkre ma délután a következő reakciót küldték.

Tisztelt Szerkesztőség!

Ma megjelent cikkükkel kapcsolatban az alábbiakban küldjük a Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatását.

A letelepedési kötvényprogramban részt vevő személyek mindegyikét átvizsgáltuk. Esetükben semmilyen nemzetbiztonsági kockázat nem áll fenn, nemzetközi tilalmi listán (sem NATO-s, sem európai uniós listán) nem szerepelnek.

Üdvözlettel,

Kormányzati Tájékoztatási Központ

Ebben a közleményben egyébként a cikk egyetlen állítását sem cáfolják, így azt sem, hogy az írásunkban felsorolt orosz állampolgárok magyar letelepedési kötvényt vásárolhattak.

Hogy pontosan kiket vizsgáltak át, és milyen oroszok nem jelentenek semmilyen kockázatot, arról itt lehet bővebben olvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.