Azért lőtte le a lakás mintapolgár gazdáját az amerikai rendőr, mert azt hitte, hogy a saját lakásába nyitott be

Több 444 videó?
Szeretném

Emberölés gyanújával letartóztattak egy texasi rendőrnőt, aki este, szolgálat után hazaért egy drága dallasi lakóparkban található lakásába, ahol zajt hallott bentről, ezért fegyvert rántott, majd agyonlőtte a behatolót, hogy kiderüljön: nem is a saját lakásába ment be, hanem a megölt férfiébe, aki csak simán otthon volt.

Ez legalábbis a 30 éves, 4 éve szolgáló rendőrnő, Amber Guyger verziója. Ami tény, hogy munka után, még uniformisban  bement a rendőrörstől egy sarokra található elegáns épületbe, ahol lakott, benyitott a szomszédja lakásába, akit agyonlőtt. Bár a történet az áldozat személyétől függetlenül súlyos, az ártatlanul megölt szomszéd egy 26 éves, nemzetközi tanácsadócégnél dolgozó, a környezete által mintapolgárként ismert, mélyen vallásos fekete férfi volt, a rendőrnő pedig fehér. 

Az áldozat, Botham Shem Jean családja azt a Benjamin Crump ügyvédet bízta meg a képviselettel, aki Trayvon Martin és Michael Brown, a két, polgárőr, illetve rendőr által agyonlőtt fegyvertelen fekete fiatal ügyében is eljárt korábban.

Mike Rawlings dallasi polgármester az eset után azt nyilatkozta, hogy

"Botham Jean pont az a fajta polgár volt, amelyikről Dallas városában álmodunk. Ezért is borzalmas dolog, ami történt. Ő az életét vesztette el, mi pedig a városunk egyik potenciális vezetőjét a következő évtizedekre.”

Amber Guyger nem csóró rendőr, a letartóztatása után ugyanis azonnal letette a 300 ezer dolláros óvadékot, így szabadlábon védekezhet.

(via BBC)