Azért lőtte le a lakás mintapolgár gazdáját az amerikai rendőr, mert azt hitte, hogy a saját lakásába nyitott be

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Emberölés gyanújával letartóztattak egy texasi rendőrnőt, aki este, szolgálat után hazaért egy drága dallasi lakóparkban található lakásába, ahol zajt hallott bentről, ezért fegyvert rántott, majd agyonlőtte a behatolót, hogy kiderüljön: nem is a saját lakásába ment be, hanem a megölt férfiébe, aki csak simán otthon volt.

Ez legalábbis a 30 éves, 4 éve szolgáló rendőrnő, Amber Guyger verziója. Ami tény, hogy munka után, még uniformisban  bement a rendőrörstől egy sarokra található elegáns épületbe, ahol lakott, benyitott a szomszédja lakásába, akit agyonlőtt. Bár a történet az áldozat személyétől függetlenül súlyos, az ártatlanul megölt szomszéd egy 26 éves, nemzetközi tanácsadócégnél dolgozó, a környezete által mintapolgárként ismert, mélyen vallásos fekete férfi volt, a rendőrnő pedig fehér. 

Az áldozat, Botham Shem Jean családja azt a Benjamin Crump ügyvédet bízta meg a képviselettel, aki Trayvon Martin és Michael Brown, a két, polgárőr, illetve rendőr által agyonlőtt fegyvertelen fekete fiatal ügyében is eljárt korábban.

Mike Rawlings dallasi polgármester az eset után azt nyilatkozta, hogy

"Botham Jean pont az a fajta polgár volt, amelyikről Dallas városában álmodunk. Ezért is borzalmas dolog, ami történt. Ő az életét vesztette el, mi pedig a városunk egyik potenciális vezetőjét a következő évtizedekre.”

Amber Guyger nem csóró rendőr, a letartóztatása után ugyanis azonnal letette a 300 ezer dolláros óvadékot, így szabadlábon védekezhet.

(via BBC)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.