Elkezdik tervezni az M0-s gyűrű budai hegyi szakaszát, most derül ki, kinek a kertje végébe épül autópálya

Újraindulhat a lobbizás és a tiltakozáshullám a budai oldali települések és telektulajdonosok körében, kiválasztották ugyanis az M0-s gyűrű nyugati szektorának tervezőjét a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére. A boldog nyertes az Unitef-83 Zrt., az Utiber Kft. és a Vibracomp Kft. alkotta konzorcium lett. Nekik kell összehasonlítaniuk az eddig elkészült nyomvonalváltozatokat környezetvédelmi és anyagi szempontból, illetve beszerezniük a környezetvédelmi engedélyeket. 

Ez azt jelenti, hogy ha a tanulmány időre elkészül és lenne mellé finanszírozás - ami egyelőre nincsen - és minden a lehető leggyorsabban haladna, akkor akár 2 év múlva is elkezdődhetne a szakasz építése.

A kérdéses szakasz az M1-as autópályánál lévő M0-s végződést köti össze a tízes úttal. nagyjából 20 kilométer hosszú lesz és akár a fele is alagútban futhat, az építendő völgyhidakról nem beszélve. Budakeszinél várhatóan az ország leghosszabb, 5-10 kilométeres alagútja épül majd meg emiatt, ha valaha megvalósulna a terv.

A gyűrűnek ez a része nem véletlenül fog utoljára megépülni: amellett, hogy természetvédelmi területen fut, rengeteg magáérdeket is sért, például a leendő szellőzők miatt, amik néha hegyi magántelkekre fognak esni, illetve egy csomó telek értéke fog nagyot zuhanni a melléépített 2X2 sávos autópálya miatt.

Ezután - vagyis időben feltehetőleg ez előtt - még az északi szektornak kell felépülnie, ami a Megyeri híd budakalászi hídfőjét fogja összekötni ennek a nyugatinak a végével. Az fele ilyen hosszú sem lesz, és sokkal jobban áll, arra már az építési engedély is megvan.

(via Magyar Idők)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.