Halálos áldozata is van a nyugat-nílusi vírusnak

Egészségügy
2018 szeptember 10., 12:07

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ legfrissebb, augusztus 31. és szeptember 6-a közötti időszakot vizsgáló jelentése szerint

Magyarországon jelentették a legtöbb nyugat-nílusi vírus fertőzést az unió területéről.

Amellett, hogy 38 új beteget regisztráltak, a közlemény szerint egy a vírussal kapcsolatos halálesetet is jelentettek.

A szúnyogcsípéssel terjedő vírust a fertőzöttek 80 százaléka tünetmentesen vészeli át, az esetek ötödében a megbetegedés túlnyomórészt enyhe tünetekkel és magától gyógyul. Mindössze egy százalékban azonban a fertőzés agyhártya- vagy agyvelőgyulladást okozhat, ami bénuláshoz, kómához vagy a beteg halálához vezethet. (via Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.