Órákkal azután, hogy hat nő szexuális zaklatással vádolta, lemondott a CBS elnöke

Vasárnap újabb hat nő tett panaszt, így összesen már 12-en vádolják szexuális zaklatással a CBS amerikai tévécsatorna elnök-vezérigazgatóját. Les Moonves órákkal azután, hogy az újabb hat áldozatról hírt adtak, bejelentette lemondását. A 68 éves médiavezér tagadja a vádakat, elmondása szerint mikor 25 éve a CBS-hez került, akkor három nővel volt viszonya, amibe mindannyian beleegyeztek. Állítása szerint soha nem használta fel pozícióját arra, hogy női kollégáinak karrierjét befolyásolja. Szerinte összehangolt támadás indult ellene, hogy lejárassák, és elmozdítsák posztjáról. Moonves végkielégítést nem kap, sőt, minden további kifizetést számára az igazgatótanácsnak kell jóváhagynia. 

A CBS ezzel egyidőben bejelentette: 20 millió dollárt adományoz több olyan szervezetnek, amik támogatják a MeToo-mozgalmat és a nők munkahelyi egyenjogúságáért küzdő kezdeményezéseket.(BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.