Orbán a Vietnami Kommunista párt főtitkárának: A két ország alkotmányos rendszere jelentősen eltér egymástól, a tárgyalófelek azonban úgy tekinthetők, mint a saját népük legfontosabb vezetői

Miután a rendőrök eltávolították a tüntetőket a Kossuth térről, nyugodt körülmények között fogadta a Vietnami Kommunista Párt főtitkárát a magyar miniszterelnök. A tárgyalás utáni sajtótájékoztatón Orbán Viktor bejelentette, hogy "stratégiai partnerség szintjére emelik a Magyarország és Vietnam közötti kapcsolatokat." A magyar miniszterelnök

egy kiemelkedően sikeres, a távol-keleti térség egyik vezető országának

nevezte Vietnamot. Hozzátette:

"e siker pedig biztató Magyarországnak, mert azt jelzi, hogy egy ország lehet úgy - és talán csak úgy lehet - sikeres, ha a hozzá leginkább illeszkedő, az ő kultúrájából fakadó társadalmi, politikai és gazdasági berendezkedést valósít meg."

Igaz, valójában annyira sikeres Vietnam, hogy Magyarország 2016-ban egy 500 millió eurós segélyhitelprogram indított, ami amúgy Magyarország legjelentősebb hitelprogramja. Orbán kiemelte: 

a mostani találkozó érdekességét az adta, hogy a két ország alkotmányos rendszere jelentősen eltér egymástól, a tárgyalófelek azonban úgy tekinthetők, mint a saját népük legfontosabb vezetői.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Nguyen Phu Trong nagyon eredményesnek nevezte a megbeszélést, ami a főtitkár szerint nyitott, barátságos, bizalommal telt légkörben folyt. Kijelentette: 

Vietnam Magyarországra elsődleges stratégiai partnereként tekint.

Hozzátette: támogatja, hogy Magyarország bővítse együttműködését a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének országaival. (MTI)
     

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.