VIP-adósoknak segíthetett a lekapcsolt NAV-os

bűnügy
2018 szeptember 10., 04:07

A Blikk úgy tudja, hogy a kiemelt ügyek osztályán, az úgynevezett VIP-adósok ügyein dolgozott az a NAV-os osztályvezető, akit a múlt héten az irodájából vitt el a Központi Nyomozó Főügyészség. A hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsított, de azóta szabadlábon védekező férfi a lap szerint a NAV “egyik legtapasztaltabb dolgozója” volt. Az egység, ahol dolgozott, az 500 millió forintnál nagyobb tartozást felhalmozó adósok ügyeit vizsgálta. 

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészei 2018. szeptember 6- án, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságával szorosan együttműködve, több helyszínen, összehangolt akciót hajtottak végre: összesen öt embert hallgattak ki. A Blikk szerint az emlegetett osztályvezetőn kívül az ügyben a gyanúsítottak között van még egy, szintén tapasztalt munkatársnak számító NAV-os. 

(via Blikk)Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.