A Fidesz-média pár óra alatt rájött, hogy az eddig ünnepelt Kurz kancellár valójában Soros alvó ügynöke lehet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfő este jelentette be, hogy támogatja az EU alapszerződésében hetes cikkelynek nevezett eljárás elindítását Magyarország ellen. Hozzátette, hogy ha elindul az eljárás, akkor a Fideszt ki kell tenni az Európai Néppártból. 

Az osztrák közszolgálati tévének nyilatkozó Kurz bejelentése nagy jelentőséggel bír, hiszen többek között a bevándorlással szembeni kemény politikája miatt őt a magyar jobboldal természetes szövetségesként kezelte (az egyetlen vitás ügy a paksi bővítés volt, amit következetesen minden osztrák kormány ellenez.)

A zavart jól jelzi az is, hogy a Fidesz kvázi-hivatalos pártlapja, a Magyar Idők, amely eddig leginkább ünnepelte Kurzot, hirtelen rádöbbent, hogy egy alvó Soros-ügynökről lehet itt szó.

A Kurz-cal utolsó aduját játssza ki Soros? című cikkben Nagy Árpád levezeti, hogy Kurz Soros embere lehet. Hogy miért? Ez annyira azért nem magától értetődő, de megpróbáljuk rekonstruálni: szóval van egy összeurópai elemzőközpont, az Európai Külkapcsolatok Tanácsa (ECFR), melybe számos országból kérnek fel diplomatákat és egykori minisztereket, hogy külpolitikai kérdésekről ötleteljenek. 

Az ECFR 2007-ben jött létre ötven európai politikus, üzleti vezető, értelmiségi összefogásából, és biztosított ehhez tőkét a Communitas alapítvány, az Unicredit, Sigrid Rausing mellett a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány is. 

Az elemzőközpont tanácsának osztrák tagjai között pedig ott van Kurz is, miközben a magyar tagok között az Orbán-kormány volt washingtoni nagykövete, Szemerkényi Réka mellett Soros György és fia is helyet foglal a tanácsban, amiben megtalálható még Joschka Fischer, Timothy Garton Ash vagy Anthony Giddens is. 

A Magyar Idők szerzője, Nagy Árpád a rövid cikke végén amúgy nem vonja le az egyértelmű következtetést, inkább az olvasóra bízza a kérdés megválaszolását: 

„A politikai játszmák követőinek egy része most bizonyára azt kiáltja: összeesküvés-elmélet, hogy a fenti két információ között bármilyen összefüggés volna.

Mások meg azt mondják, hogy csak kibújik a szög a zsákból!”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.