Erdogan-párti török politikus kezébe került a budapesti Centrál Kávéház

gazdaság
2018 szeptember 11., 04:54
comments 140

Hétfőn egy szokatlan sajtóközleményben jelentették be, hogy új tulajdonosa van Budapest egyik legismertebb kávéházának, a Centrálnak. A bejelentés azért volt szokatlan, mert a közleményben nem volt megnevezve, hogy ki az új tulajdonos, csupán annyit írtak, hogy „ nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakembergárda veszi át” a kávéházat.

photo_camera Fotó: Wikpedia

Fogódzónak azért annyi szerepelt a szövegben, hogy az új tulajdonosok „a high-end luxury kategóriájú Matild palota tulajdonosi körének nemzetközi tapasztalatait hozzák magukkal”. 

A Matild palotáról viszont lehet tudni, hogy kié: a Ferenciek terén lévő, más néven déli Klotild-palotaként is ismert épületet 2014 nyarán adta el a belvárosi önkormányzat a török Özyer Csoport magyarországi leányvállalatának, a Melis Investment Kft.-nek. A vételár megdöbbentően alacsony, 2,6 milliárd forint volt. Itt hamarosan luxusszálloda nyílhat, a török szállodaberuházást 2016 végén Orbán Viktor nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nyilvánította

A török Özyer Csoport tulajdonosa Hasan Özyer, ismert üzletember és régóta Erdogan pártjának politikusa, több cikluson át parlamenti képviselő is volt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.