Lemond a pénzügypolitikáért felelős államtitkár, mert gyereket vár

politika
2018 szeptember 11., 18:35
comments 186

A miniszterelnök javaslatára megszűnik Hornung Ágnesnek, a Pénzügyminisztérium államtitkárának megbízatása szeptember 11-én - olvasható a mai közlönyben Áder János tegnap aláírt határozata.

A miért Varga Mihály pénzügyminiszter Facebookjáról derül ki:

„Nem emlékszem, hogy 1990 óta lett volna miniszter, vagy államtitkár, aki gyermeke születése miatt mond le. Ez is bekövetkezett! Hornung Ágnes pénzügypolitikáért felelős államtitkár-kolléganőnk babát vár, ezért - átmenetileg - elköszönt tőlünk.”

link Forrás

Ugyanebben a közlönyben szerepel az is, hogy államtitkárrá lépett elő Azbej Tristan, aki eddig a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára volt.

A sajnos tavaly óta nem frissült blogján így vall magáról az újdonsült államtitkár:

Lelkesedő realista, multikulti hazafi, fiatal KDNP-s, toleráns konzervatív, kifinomult fradista állat, gazdaságpárti környezetvédő, munkamániás családapa, pacifista keresztes, külszolgálatos gyerehaza-mozgalmár, szelíd provokátor.

Az utolsó előtti kitétel arra az epizódra vonatkozik, hogy Azbej megalapította a külföldre szakadt magyarokat hazacsábító szervezetet, aztán elment Izraelbe dolgozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.