Lemond a pénzügypolitikáért felelős államtitkár, mert gyereket vár

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A miniszterelnök javaslatára megszűnik Hornung Ágnesnek, a Pénzügyminisztérium államtitkárának megbízatása szeptember 11-én - olvasható a mai közlönyben Áder János tegnap aláírt határozata.

A miért Varga Mihály pénzügyminiszter Facebookjáról derül ki:

„Nem emlékszem, hogy 1990 óta lett volna miniszter, vagy államtitkár, aki gyermeke születése miatt mond le. Ez is bekövetkezett! Hornung Ágnes pénzügypolitikáért felelős államtitkár-kolléganőnk babát vár, ezért - átmenetileg - elköszönt tőlünk.”

Ugyanebben a közlönyben szerepel az is, hogy államtitkárrá lépett elő Azbej Tristan, aki eddig a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára volt.

A sajnos tavaly óta nem frissült blogján így vall magáról az újdonsült államtitkár:

Lelkesedő realista, multikulti hazafi, fiatal KDNP-s, toleráns konzervatív, kifinomult fradista állat, gazdaságpárti környezetvédő, munkamániás családapa, pacifista keresztes, külszolgálatos gyerehaza-mozgalmár, szelíd provokátor.

Az utolsó előtti kitétel arra az epizódra vonatkozik, hogy Azbej megalapította a külföldre szakadt magyarokat hazacsábító szervezetet, aztán elment Izraelbe dolgozni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.