Letartóztattak egy egyiptomi férfit Szaúd-Arábiában, mert együtt reggelizett a kolléganőjével

külföld
2018 szeptember 11., 07:15

A szaúdi hatóságok őrizetbe vettek egy egyiptomi férfit, aki feltöltött egy videót arról, ahogy az egyik kolléganőjével reggelizik. A férfi és a nő ugyanabban a hotelben dolgoztak.

link Forrás

Ahogy a videó terjedni kezdett az interneten, hatalmas felháborodást váltott ki az interneten. A helyi sajtó a provokatív jeleneteken szörnyülködött. Az pedig végképp kiverte a biztosítékot, amikor a nikábot viselő nő egy falat kaját ad a férfi szájába. Ráadásul nevettek is közben.

Nem sokkal később a munkaügyi minisztérium bejelentette, hogy az egyiptomi férfit Jeddahban sikerült elfogni. Szaúd-Arábiában ugyanis a munkahelyeken vagy éttermekben nem ehetnek együtt azok a férfiak és nők, akik nincsenek közeli kapcsolatban. A minisztérium a hotel tulajdonosát is beidézte, amiért nem tartotta be gender-szeparált munkahelyekre vonatkozó kormányzati előírásokat. Az ügyészség pedig felszólított az országban tartózkodó külföldieket, hogy tartsák tiszteletben a szaúdi társadalom értékein és szabályait. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.