Letartóztattak egy egyiptomi férfit Szaúd-Arábiában, mert együtt reggelizett a kolléganőjével

A szaúdi hatóságok őrizetbe vettek egy egyiptomi férfit, aki feltöltött egy videót arról, ahogy az egyik kolléganőjével reggelizik. A férfi és a nő ugyanabban a hotelben dolgoztak.

Ahogy a videó terjedni kezdett az interneten, hatalmas felháborodást váltott ki az interneten. A helyi sajtó a provokatív jeleneteken szörnyülködött. Az pedig végképp kiverte a biztosítékot, amikor a nikábot viselő nő egy falat kaját ad a férfi szájába. Ráadásul nevettek is közben. 

Nem sokkal később a munkaügyi minisztérium bejelentette, hogy az egyiptomi férfit Jeddahban sikerült elfogni. Szaúd-Arábiában ugyanis a munkahelyeken vagy éttermekben nem ehetnek együtt azok a férfiak és nők, akik nincsenek közeli kapcsolatban. A minisztérium a hotel tulajdonosát is beidézte, amiért nem tartotta be gender-szeparált munkahelyekre vonatkozó kormányzati előírásokat. Az ügyészség pedig felszólított az országban tartózkodó külföldieket, hogy tartsák tiszteletben a szaúdi társadalom értékein és szabályait. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.