Mészáros Lőrinc tévéje talált egy elemzőt, aki azt állítja, hogy próbálta figyelmeztetni Amerikát a szeptember 11-ei terrortámadásra, de egy CEU-s professzor megakadályozta ebben

idióta rekordok
2018 szeptember 11., 12:54
comments 284

Mészáros Lőrinc tévéjében, az Echo TV-ben vendégeskedett Pintér István, a Geopolitikai Tanács kuratóriumának elnöke, a téma a 2001-es terrortámadás volt. 

Ha valakinek nem lenne meg a Geopolitikai Tanács, ne nagyon vessen magára: a szervezetről viszonylag keveset tudni, bár honlapjuk szerint a Matolcsy-féle Pageo támogatja őket. A honlap fejléce alapján ők amúgy egy 'független intelligens műhely', bármit is jelentsen, vagy bárminek a tükörfordításából is szülessen ez. 

A beszélgetés egy pontján Pintér felvetette, hogy 

van alapja a World Trade Center felrobbantása kapcsán született összeesküvés-elméleteknek.

Mint fogalmazott, a 9/11 Bizottság jelentéséből az látszik, hogy tudtak arról, hogy valami történni fog, ugyanis egy az arizonai Phoenixben szolgáló FBI-ügynök 2001. június 10-én jelezte Washingtonnak, hogy a helyi repülőiskolába közel-keleti hallgatók érkeztek, akik csak repülni akartak megtanulni. 

Majd jön a kulcsmondat: 

Pintér István maga is megpróbált egy fontos információt eljuttatni Washingtonba, de egy CEU-s professzor megakadályozta azt.

Mint Pintér fogalmazott, Magyarországról már jóval a támadás előtt lehetett látni, hogy komoly gondok vannak az Egyesült Államokban, majd így folytatta:

„egyszerűen én nem gondolom azt, hogy a Fulbright-bizottság vagy a CEU szántszándékkal megakadályozta azt, hogy a szeptember 11 megelőzésre kerüljön, de hogyha ez így történt, akkor viszont bocsánatot kell kérniük az amerikai néptől”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.