Reuters: Trump szankciókkal büntetné a beavatkozást az amerikai választásokba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az amerikai elnök azt tervezi, hogy szerdán aláír egy elnöki rendeletet, amely szankciókkal büntetné azokat a külföldi vállalatokat és magánszemélyeket, akik a titkosszolgálatok szerint beavatkoznak az amerikai választásokba - írja a Reuters két rálátó forrásra hivatkozva.

A Fehér Ház nem kívánta kommentálni az értesülést.

Fotó: Pablo Martinez Monsivais/AP

November 6-án kongresszusi képviselőket választanak egy sokak által történelmi jelentőségűnek tartott szavazáson. Az amerikai hírszerzés többször jelezte, hogy Oroszország ebbe is be akar avatkozni, ahogy a 2016-os elnökválasztásba, és a kormány fellépését sürgették.

Ha Trump valóban hoz egy ilyen rendeletet, az azért lesz némiképp meglepő, mert az elnök rendszeresen kétségbe vonta az amerikai ügynökségek jelentéseit az orosz beavatkozásról. Igaz, máskor ugyanezeket a jelentéseket simán elfogadta. 

Például, amikor botrány lett belőle, hogy Putyin oldalán vonta kétségbe  az amerikai titkosszolgálatok - és a törvényhozás és a saját kormánya - egyértelmű értékelését, hogy az oroszok beavatkoztak a 2016-os elnökválasztásba, utána kijelentette, hogy igazából az ellenkezőjét akarta mondani, de pár perccel később már arról beszélt, hogy a felelős akár Oroszország is lehetett, de „akár mások is”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.