Reuters: Trump szankciókkal büntetné a beavatkozást az amerikai választásokba

külföld
2018 szeptember 11., 21:18
comments 32

Az amerikai elnök azt tervezi, hogy szerdán aláír egy elnöki rendeletet, amely szankciókkal büntetné azokat a külföldi vállalatokat és magánszemélyeket, akik a titkosszolgálatok szerint beavatkoznak az amerikai választásokba - írja a Reuters két rálátó forrásra hivatkozva.

A Fehér Ház nem kívánta kommentálni az értesülést.

photo_camera Fotó: Pablo Martinez Monsivais/AP

November 6-án kongresszusi képviselőket választanak egy sokak által történelmi jelentőségűnek tartott szavazáson. Az amerikai hírszerzés többször jelezte, hogy Oroszország ebbe is be akar avatkozni, ahogy a 2016-os elnökválasztásba, és a kormány fellépését sürgették.

Ha Trump valóban hoz egy ilyen rendeletet, az azért lesz némiképp meglepő, mert az elnök rendszeresen kétségbe vonta az amerikai ügynökségek jelentéseit az orosz beavatkozásról. Igaz, máskor ugyanezeket a jelentéseket simán elfogadta. 

Például, amikor botrány lett belőle, hogy Putyin oldalán vonta kétségbe  az amerikai titkosszolgálatok - és a törvényhozás és a saját kormánya - egyértelmű értékelését, hogy az oroszok beavatkoztak a 2016-os elnökválasztásba, utána kijelentette, hogy igazából az ellenkezőjét akarta mondani, de pár perccel később már arról beszélt, hogy a felelős akár Oroszország is lehetett, de „akár mások is”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.