Reuters: Trump szankciókkal büntetné a beavatkozást az amerikai választásokba

Az amerikai elnök azt tervezi, hogy szerdán aláír egy elnöki rendeletet, amely szankciókkal büntetné azokat a külföldi vállalatokat és magánszemélyeket, akik a titkosszolgálatok szerint beavatkoznak az amerikai választásokba - írja a Reuters két rálátó forrásra hivatkozva.

A Fehér Ház nem kívánta kommentálni az értesülést.

Fotó: Pablo Martinez Monsivais/AP

November 6-án kongresszusi képviselőket választanak egy sokak által történelmi jelentőségűnek tartott szavazáson. Az amerikai hírszerzés többször jelezte, hogy Oroszország ebbe is be akar avatkozni, ahogy a 2016-os elnökválasztásba, és a kormány fellépését sürgették.

Ha Trump valóban hoz egy ilyen rendeletet, az azért lesz némiképp meglepő, mert az elnök rendszeresen kétségbe vonta az amerikai ügynökségek jelentéseit az orosz beavatkozásról. Igaz, máskor ugyanezeket a jelentéseket simán elfogadta. 

Például, amikor botrány lett belőle, hogy Putyin oldalán vonta kétségbe  az amerikai titkosszolgálatok - és a törvényhozás és a saját kormánya - egyértelmű értékelését, hogy az oroszok beavatkoztak a 2016-os elnökválasztásba, utána kijelentette, hogy igazából az ellenkezőjét akarta mondani, de pár perccel később már arról beszélt, hogy a felelős akár Oroszország is lehetett, de „akár mások is”.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.