Alkoholtilalom, csendrendelet, állandó rendőri jelenlét jöhet Badacsonyban a szombat hajnali gyilkosság után

POLITIKA
2018 szeptember 12., 05:06
comments 180

"Mindig voltak itt verekedések, de eddig agyon még nem ütöttek senkit" - mondta egy helyi lakos Badacsonyban a Magyar Idők riporterének, aki a szombat hajnali gyilkosság után ment a városba. Szombaton egy ábécé parkolójában vert agyon két szabolcsi vendég egy zánkai férfit, miután az jelezte nekik, hogy a menetiránnyal szemben, a behajtani tilos táblánál hajtottak be a parkolóba.

"Azt el kell fogadni, hogy nem az Egri József Múzeumért jönnek ide az emberek, hanem azért, hogy lerészegedjenek" - mondta a lapnak a már idézett, 72 éves nyugdíjas, aki azt a partmenti szórakozóhelyet, ahol a két támadó a verekedés előtt bulizott, szimplán "Badacsony kloákájaként" emlegeti.

Arról is beszélt, hogy a városban nincs kamerarendszer, a rendőrök pedig a közbiztonság őrzése helyett inkább "a balra kikanyarodókat lesik, mert abból van bevétel". Szerinte a városban nagy harc van a hagyományos vendéglátók és a gasztrokultúra képviselői között. "Az utóbbiak vezére a Laposa fiú" - mondta a riporternek már rákvörös fejjel üvöltve, de ekkor az újságíró megjegyzése szerint "szerencsére" megszakította beszélgetésüket egy német turistacsoport, így a riporter továbbállhatott, hogy inkább az emlegetett Laposa Bencével beszélgessen, akit "fiatal, jó nevű borászként" jellemzett.

Laposa önkormányzati képviselő is, ebéli minőségében írta a gyilkosság után a Facebookon azt, hogy szerinte várható volt a tragédia, amire "hiába próbálta felhívni sokak figyelmét". Szavait sokan értelmezték úgy, hogy a konkurencia, a régi, szerényebb étel- és italkínálatot felvonultató éttermek és büfék ellen beszélt.

Kedden amúgy képviselői minőségében is akadt munkája, mert a város önkormányzata válságértekezletet tartott. Ezen úgy határoztak, hogy elismerő oklevelet adnak a biztonsági cégnek, amely munkatársai feltartóztatták a támadókat. Emellett állandó rendőri felügyeletet kérnek, betiltanák a közterületi alkoholfogyasztást, felülvizsgálják a csendrendeletet és kamerarendszert is létesítenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.