Alkoholtilalom, csendrendelet, állandó rendőri jelenlét jöhet Badacsonyban a szombat hajnali gyilkosság után

"Mindig voltak itt verekedések, de eddig agyon még nem ütöttek senkit" - mondta egy helyi lakos Badacsonyban a Magyar Idők riporterének, aki a szombat hajnali gyilkosság után ment a városba. Szombaton egy ábécé parkolójában vert agyon két szabolcsi vendég egy zánkai férfit, miután az jelezte nekik, hogy a menetiránnyal szemben, a behajtani tilos táblánál hajtottak be a parkolóba.

"Azt el kell fogadni, hogy nem az Egri József Múzeumért jönnek ide az emberek, hanem azért, hogy lerészegedjenek" - mondta a lapnak a már idézett, 72 éves nyugdíjas, aki azt a partmenti szórakozóhelyet, ahol a két támadó a verekedés előtt bulizott, szimplán "Badacsony kloákájaként" emlegeti.

Arról is beszélt, hogy a városban nincs kamerarendszer, a rendőrök pedig a közbiztonság őrzése helyett inkább "a balra kikanyarodókat lesik, mert abból van bevétel". Szerinte a városban nagy harc van a hagyományos vendéglátók és a gasztrokultúra képviselői között. "Az utóbbiak vezére a Laposa fiú" - mondta a riporternek már rákvörös fejjel üvöltve, de ekkor az újságíró megjegyzése szerint "szerencsére" megszakította beszélgetésüket egy német turistacsoport, így a riporter továbbállhatott, hogy inkább az emlegetett Laposa Bencével beszélgessen, akit "fiatal, jó nevű borászként" jellemzett.

Laposa önkormányzati képviselő is, ebéli minőségében írta a gyilkosság után a Facebookon azt, hogy szerinte várható volt a tragédia, amire "hiába próbálta felhívni sokak figyelmét". Szavait sokan értelmezték úgy, hogy a konkurencia, a régi, szerényebb étel- és italkínálatot felvonultató éttermek és büfék ellen beszélt.

Kedden amúgy képviselői minőségében is akadt munkája, mert a város önkormányzata válságértekezletet tartott. Ezen úgy határoztak, hogy elismerő oklevelet adnak a biztonsági cégnek, amely munkatársai feltartóztatták a támadókat. Emellett állandó rendőri felügyeletet kérnek, betiltanák a közterületi alkoholfogyasztást, felülvizsgálják a csendrendeletet és kamerarendszert is létesítenek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.