Balog Zoltán lemond a képviselőségről

politika
2018 szeptember 12., 19:57
comments 419
photo_camera Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Szerda este Velencén megkezdődött a Fidesz három napig tartó frakcióülése, ami Orbán Viktor helyzetértékelésével kezdődött és nagyjából kizárólag a strasbourgi sajnálatos események megemésztéséről, kezeléséről és tálalásáról szól majd. 

Ezzel együtt szerda este történt egy bejelentés is: Balog Zoltán bejelentette párttársainak, hogy lemond mandátumáról, majd közölte a hírt az MTI-vel is.

Az áprilisban leköszönt humánminiszter állítása szerint azért döntött így, mert egyháza, a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezete visszahívja szolgálatba, és ez az egyház törvényei szerint összeegyeztethetetlen képviselői munkájával.

Balog nagyon fontosnak tartotta hozzátenni, hogy ezzel nem hagyja el a magyar közéletet, marad például a különböző orbáni események szervezéséért felelő Polgári Magyarországért Alapítvány élén, és a miniszterelnök romaügyi biztosaként is dolgozik tovább. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.