Balog Zoltán lemond a képviselőségről

politika
2018 szeptember 12., 19:57
comments 420
photo_camera Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Szerda este Velencén megkezdődött a Fidesz három napig tartó frakcióülése, ami Orbán Viktor helyzetértékelésével kezdődött és nagyjából kizárólag a strasbourgi sajnálatos események megemésztéséről, kezeléséről és tálalásáról szól majd. 

Ezzel együtt szerda este történt egy bejelentés is: Balog Zoltán bejelentette párttársainak, hogy lemond mandátumáról, majd közölte a hírt az MTI-vel is.

Az áprilisban leköszönt humánminiszter állítása szerint azért döntött így, mert egyháza, a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezete visszahívja szolgálatba, és ez az egyház törvényei szerint összeegyeztethetetlen képviselői munkájával.

Balog nagyon fontosnak tartotta hozzátenni, hogy ezzel nem hagyja el a magyar közéletet, marad például a különböző orbáni események szervezéséért felelő Polgári Magyarországért Alapítvány élén, és a miniszterelnök romaügyi biztosaként is dolgozik tovább. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt