Balog Zoltán lemond a képviselőségről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Szerda este Velencén megkezdődött a Fidesz három napig tartó frakcióülése, ami Orbán Viktor helyzetértékelésével kezdődött és nagyjából kizárólag a strasbourgi sajnálatos események megemésztéséről, kezeléséről és tálalásáról szól majd. 

Ezzel együtt szerda este történt egy bejelentés is: Balog Zoltán bejelentette párttársainak, hogy lemond mandátumáról, majd közölte a hírt az MTI-vel is.

Az áprilisban leköszönt humánminiszter állítása szerint azért döntött így, mert egyháza, a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezete visszahívja szolgálatba, és ez az egyház törvényei szerint összeegyeztethetetlen képviselői munkájával.

Balog nagyon fontosnak tartotta hozzátenni, hogy ezzel nem hagyja el a magyar közéletet, marad például a különböző orbáni események szervezéséért felelő Polgári Magyarországért Alapítvány élén, és a miniszterelnök romaügyi biztosaként is dolgozik tovább. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.