Kalifornia bevállalta: 2045-re teljesen átállnak a megújuló energiára

megújuló energia
2018 szeptember 12., 06:30

Jerry Brown kormányzó hétfőn írta alá az erre vonatkozó törvényt.

Ezzel Kalifornia elérheti a párizsi klímaegyezmény céljait, és még azon felüli célkitűzéseket is - fejtette ki Brown. "Nem lesz egyszerű. Nem azonnal következik be. De meg kell történnie" - fogalmazott.

A legsűrűbben lakott amerikai állam áramfejlesztőit első lépésben 2030-ig 60 százalékban megújuló áramforrásokra, például szél- és napenergiára fogják cserélni. Majd 2045-re tervezik elérni, hogy 100 százalékban széndioxid-mentes legyen az áramellátás.

Önállóan tekintve Kalifornia a világ ötödik legnagyobb nemzetgazdasága, a klímaváltozás elleni harc egyik élenjáró résztvevője.Brown a héten nemzetközi környezetvédelmi csúcstalálkozót tart San Franciscóban. Saját kezdeményezéseken és határozatokon keresztül az állam egyértelműen szembeszáll Donald Trump amerikai elnök környezetvédelmi politikájával. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.