Amerikaielnökválasztás2020
Trump
43%
232
Biden
57%
306

Oscar de la Hoya indulna a 2020-as amerikai elnökválasztáson

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Indulna a 2020-as amerikai elnökválasztáson, jelentette be váratlanul Las Vegasban Oscar de la Hoya, az élő bokszlegenda. Az 1992-ben olimpiai bajnokságot nyert, hat súlycsoportban is világbajnoki címet szerző bokszoló az MGM Grand Casinóban a szombati Genagyij Golovkin-Canelo Alvarez középsúlyú meccset promótáló sajtótájékoztatón közölte váratlanul a szándékát.

"Ez a szép ebben a nemzetben. Ha Arnold [Schwarzenegger] kormányzó lehet, ha Donald [Trump] pedig elnök, akkor miért ne indulhatna az elnökválasztáson egy mexikói-amerikai, aki olimpiai bajnok, és aki elmúlt 35 és amerikai állampolgár [ezek az egyedüli kikötések az amerikai alkotmányban egy elnökkel szemben]?" - kérdezte.

A 45 éves szupersztár rendkívül népszerű a mexikói-amerikai közösségben, és 1992-ben, olimpiai győzelmekor a USA Today szerint az egész országot elragadtatta, amikor győzelmét az előző évben mellrákban elhunyt édesanyjának ajánlotta.

De la Hoya demokrata színekben indulna, és úgy véli, hogy bokszpromóteri gyakorlata és személyes vagyona elég lehet ahhoz, hogy komolyan versenyben legyen a jelöltségért. Magánéleti problémái viszont komoly terhet jelenthetnek, a USA Today beszámolója szerint alkoholizmussal, drogproblémákkal is küzdött, ezek ráadásul széles körben ismertek is.

Hoya állítása szerint amúgy már évek óta gondolkozott az elnökjelöltségen. Biztos benne, hogy jelentős támogatása lenne. "Ahogy öregszem, egyre bölcsebb és bölcsebb, okosabb és okosabb leszek, így egyre inkább megértem, hogy milliók és milliók mondják nekem, hogy Oscar, miért nem indulsz valamilyen választott hivatalért, ha változást tudnál hozni" - mondta.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.