Oscar de la Hoya indulna a 2020-as amerikai elnökválasztáson

külföld
2018 szeptember 12., 02:24
comments 26

Indulna a 2020-as amerikai elnökválasztáson, jelentette be váratlanul Las Vegasban Oscar de la Hoya, az élő bokszlegenda. Az 1992-ben olimpiai bajnokságot nyert, hat súlycsoportban is világbajnoki címet szerző bokszoló az MGM Grand Casinóban a szombati Genagyij Golovkin-Canelo Alvarez középsúlyú meccset promótáló sajtótájékoztatón közölte váratlanul a szándékát.

"Ez a szép ebben a nemzetben. Ha Arnold [Schwarzenegger] kormányzó lehet, ha Donald [Trump] pedig elnök, akkor miért ne indulhatna az elnökválasztáson egy mexikói-amerikai, aki olimpiai bajnok, és aki elmúlt 35 és amerikai állampolgár [ezek az egyedüli kikötések az amerikai alkotmányban egy elnökkel szemben]?" - kérdezte.

A 45 éves szupersztár rendkívül népszerű a mexikói-amerikai közösségben, és 1992-ben, olimpiai győzelmekor a USA Today szerint az egész országot elragadtatta, amikor győzelmét az előző évben mellrákban elhunyt édesanyjának ajánlotta.

De la Hoya demokrata színekben indulna, és úgy véli, hogy bokszpromóteri gyakorlata és személyes vagyona elég lehet ahhoz, hogy komolyan versenyben legyen a jelöltségért. Magánéleti problémái viszont komoly terhet jelenthetnek, a USA Today beszámolója szerint alkoholizmussal, drogproblémákkal is küzdött, ezek ráadásul széles körben ismertek is.

Hoya állítása szerint amúgy már évek óta gondolkozott az elnökjelöltségen. Biztos benne, hogy jelentős támogatása lenne. "Ahogy öregszem, egyre bölcsebb és bölcsebb, okosabb és okosabb leszek, így egyre inkább megértem, hogy milliók és milliók mondják nekem, hogy Oscar, miért nem indulsz valamilyen választott hivatalért, ha változást tudnál hozni" - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.