Szemétfolyó árasztotta el Bejrútot a hatalmas felhőszakadás után

külföld
2018 szeptember 12., 06:36
comments 43

Bejrútban 2015-ben megtelt a város fő szeméttelepe. Azóta a Daily Mail szerint szemétben úszik a város, és a hasonlat a minap életre kelt:

a városra zúduló felhőszakadás okozta villámáradás szó szerint szemétáradattal lepte el a várost.

link Forrás

A jelenségről készült videón látható, amint műanyag szemeteszsákok és palackok sűrű áradata folyik az utcákon. A felvételt a Severe Weather EU Twitterén tették közzé, a videót a spanyol Alerta Roja híroldal készítette.

A Mail beszámolója szerint 2015-ben úgy kellett bezárni Bejrút legnagyobb szeméttelepét, hogy a kormánynak egyáltalán nem voltak tervei a kiváltására. Azóta vészlerakókban tárolják a város szemetét. Idén januárban a téli viharok után a szemét ellepte Bejrút tengerpartját, akkor is a csapadék mosta le a partig a szemetet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.