Szili Katalin: A magyar baloldal ismét elárulta az országot, mert a bevándorláspártiakat támogatta a haza helyett

POLITIKA
2018 szeptember 12., 18:07
comments 629

Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnöke sajtótájékoztatót tart az MNB épülete előtt, miután találkozott Matolcsy Györggyel, az MNB elnökével 2014. március 28-án. Mögötte Falus Zsolt Ferenc, a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöke.
photo_camera Szili Katalin, itt még a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnökeként Fotó: Soós Lajos / MTI

„Szégyen. Összenőtt, ami összetartozik: Strasbourgban az úgynevezett magyar baloldal az ellenőrizetlen bevándorlás híveit támogatta saját hazája ellen” 

- kezdi közleményét Szili Katalin, az MSZP egykori alelnöke és államfő-jelöltje, jelenleg miniszterelnöki megbízott, aki szerint rég egyértelmű, hogy a Sargentini-jelentés nem a magyar jogállamról szól, csak az EP-képviselők „mindenáron példát akartak statuálni a bevándorlásról kritikusan gondolkodókkal szemben”.

Szili szerint azért Magyarországot pécézték ki, mert Magyarország kezdettől fogva határozottan és példamutatóan európai módon kezelte és kezeli a bevándorlást, komolyan véve s betartva az uniós szabályokat.

A volt házelnök szerint, aki 2014-ben még  a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnökeként szállt harcba a választáson, ismét nagy esélyt szalasztott el a magyar baloldal, amely bizonyíthatta volna korszerű patriotizmusát, de 

„nem tette, pontosabban ezúttal se tette, mint ahogy nem tette 2004 decemberében sem”.

Összegzése szerint a bevándorlás liberális támogatása mindmáig fontosabb a magyar baloldalnak, mint a magyar kisebbségek ügye, amit pedig most cselekedett, az nemcsak politikai hiba, hanem a haza sokadik cserbenhagyása. Egyszerűbben szólva: szégyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.