Az elveszett narvált befogadták maguk közé a belugák

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Bálnakutatók a québeci Szent Lőrinc-folyóban fantasztikus felfedezést tettek: egy fiatalkorú narvál messze került a sarkvidéki otthonától, de úgy tűnik, hogy az árván maradt cetet belugák egy csoportja fogadta be.

A narvált, ami több mint 1000 km-re sodródott a tipikus élőhelyétől, drónnal vették fel, amint több tucat belugával (fehér delfinnel) úszott és játszott együtt, amik úgy kezelték, mintha közülük való lenne. A narvál az a hosszú spirálkúpos, foltos szürke bőrű ott középen:

Bár mindkét faj igencsak társas lény, a narválok és a belugák általában nem lépnek egymással interakcióba, amikor az északi vizeken összefutnak.

Bár a belugák általában az északi vizekben élnek, az utolsó jégkorszak után a faj egy ága a Szent Lőrinc-folyóban maradt. Közeli rokonaik a narváloknak, de különböző felderítési és vadászszokásaik vannak.

Kérdés, hogy mi lesz ezután, amikor a narvál nagyobb lesz. Néhány kivételes esetben előfordult már a két faj közötti keresztezés, de ezeket ritkán dokumentálták. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.