Az elveszett narvált befogadták maguk közé a belugák

REMÉNY
2018 szeptember 13., 21:18
comments 73

Bálnakutatók a québeci Szent Lőrinc-folyóban fantasztikus felfedezést tettek: egy fiatalkorú narvál messze került a sarkvidéki otthonától, de úgy tűnik, hogy az árván maradt cetet belugák egy csoportja fogadta be.

A narvált, ami több mint 1000 km-re sodródott a tipikus élőhelyétől, drónnal vették fel, amint több tucat belugával (fehér delfinnel) úszott és játszott együtt, amik úgy kezelték, mintha közülük való lenne. A narvál az a hosszú spirálkúpos, foltos szürke bőrű ott középen:

link Forrás

Bár mindkét faj igencsak társas lény, a narválok és a belugák általában nem lépnek egymással interakcióba, amikor az északi vizeken összefutnak.

Bár a belugák általában az északi vizekben élnek, az utolsó jégkorszak után a faj egy ága a Szent Lőrinc-folyóban maradt. Közeli rokonaik a narváloknak, de különböző felderítési és vadászszokásaik vannak.

Kérdés, hogy mi lesz ezután, amikor a narvál nagyobb lesz. Néhány kivételes esetben előfordult már a két faj közötti keresztezés, de ezeket ritkán dokumentálták. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.