Az ügyészség egy figyelmeztetéssel próbálta leállítani a volt feleségét zaklató exrendőrt, de nem állt le

bűnügy
2018 szeptember 13., 06:01
comments 77

A korábbi ügyészi intézkedés sem volt elegendő ahhoz, hogy visszatartson egy Heves megyei férfit a volt felesége folyamatos zaklatásától, ezért a Füzesabonyi Járási Ügyészség most két ízben is vádat emelt a férfi ellen, aki korábban rendőr volt.

A férfi és a nő tíz éven át élt házasságban egy Heves megyei községben, de három évvel ezelőtt elváltak, és a férfi elköltözött a közös lakásból. 

2017 októberétől az elvált férj mobiltelefonon rendszeresen kéretlenül kereste volt feleségét, akit idén januárig összesen 350 alkalommal hívott fel, illetve küldött neki szöveges üzeneteket, pedig a nő többször is tiltakozott ez ellen.

Először csak figyelmeztették, hogy álljon le

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a minősített zaklatás vétségét megvalósító férfival szemben ezért idén márciusban 1 év 6 hónap időtartamban elhalasztotta a vádemelést, egyben elrendelte a pártfogó felügyeletét. 

Az ügyészség akkor még úgy ítélte meg, hogy a gyanúsított magatartásában mutatkozó kedvező hatás a bírósági eljárás mellőzésével is elérhető. De így lett.

+200 hívás

Az ügyészi határozat tartalmazta azt a figyelmeztetést, hogy ha a férfi a vádemelés elhalasztásának időtartama alatt ismét szándékos bűncselekményt követ el, akkor vele szemben ezek miatt a zaklatások miatt is vádemelésre kerül sor.

Hiába figyelmeztették erre volt kollégái is az egykori rendőrt, a férfi - mivel nem tudta feldolgozni a szakítást - tovább zaklatta telefonon elvált feleségét, akit idén júniusig újabb, további kétszáz alkalommal keresett a mobilján. 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség ezért a volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt június 27-én vádiratot nyújtott be vele szemben az illetékes bíróságon.

Ezt követően az ügyészség a korábban elhalasztott vádemelés tekintetében is elrendelte az eljárás folytatását, majd a napokban vádat emelt a férfi által korábban, az elmúlt évek során elkövetett zaklatások miatt. 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a vádiratában indítványt tett az ügyek egyesítésére, így a jogkövető magatartásra képtelen vádlottnak most várhatóan egy eljárásban kell majd felelnie a volt felesége sérelmére hosszabb időn át, kitartóan elkövetett bűncselekménysorozat miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.