Bemutatott egy rendőrautónak, három hétre bezárták a Szent János Kórház pszichiátriájára

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy iszonyú nyugtalanító, 2016-os történet részleteit írta meg az ATV. A cikkük főszereplője, Zoltán 2016-ban egy fesztiválra igyekezett, és az utcán sétálva bemutatott egy mellette elhaladó rendőrautónak. A rendőrök lefékeztek, Zoltán megijedt, futásnak eredt, a rendőrök utána, leteperték, megbilincselték, aztán pedig bevitették a  Szent János Kórház pszichiátriai osztályára, ahonnan a férfit három hétig nem engedték ki.

Zoltán a cikkben elismeri, hogy rossz ötlet volt bemutatni a rendőröknek, de nem fogadja el, hogy három hétig bezárták emiatt.

Az ügyben első fokon a rendőröknek adtak igazat, de a másodfokú ítélet szerint jogellenesen vitették a zártosztályra a férfit, semmilyen szakértői vélemény sem támasztotta alá, hogy bárkire valódi veszélyt jelentene, ami a kényszergyógykezelés elrendelésének feltétele.

Zoltán az alapvető jogok biztosához is fordult, ahol egyrészt azt állapították meg, hogy a bemutatás nem sértette a közrendet, így a rendőröknek nem kellett volna hivatalból intézkedniük, másrészt mikor megpróbálták igazoltatni Zoltán, akkor ő már nem futhatott volna el, alá kellett volna vetnie magát az intézkedésnek, és utána panaszt tennie, hogy szerinte az jogellenes volt.

A rendőrség arra jutott, hogy ők helyesen jártak el.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.