Törökországban mostantól nem lehet dollárban vagy euróban lakást venni

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Törökországban a valutaválság miatt ezentúl csak lírában lehet ingatlanüzleteket kötni. És ez nem csak az újonnan kötött adásvételi vagy bérleti szerződésekre vonatkozik, hanem a már dollárban vagy euróban megkötött szerződéseket lírára kell váltani 30 napon belül. Erre azért volt szükség, mert a török líra az év eleje óta 40 százalékkal vesztett az értékéből.

Az árfolyamzuhanást az okozta, hogy az Erdogan elnök irányítása alatt álló jegybank nem akar kamatokat emelni. Az elnök utálja a magas kamatokat, pedig a szakértők szerint indokolt lenne, hogy a mostani 17,75 százalékról 22 százalékra emeljék a szintet. (Reuters/Spiegel)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.