Törökországban mostantól nem lehet dollárban vagy euróban lakást venni

Törökországban a valutaválság miatt ezentúl csak lírában lehet ingatlanüzleteket kötni. És ez nem csak az újonnan kötött adásvételi vagy bérleti szerződésekre vonatkozik, hanem a már dollárban vagy euróban megkötött szerződéseket lírára kell váltani 30 napon belül. Erre azért volt szükség, mert a török líra az év eleje óta 40 százalékkal vesztett az értékéből.

Az árfolyamzuhanást az okozta, hogy az Erdogan elnök irányítása alatt álló jegybank nem akar kamatokat emelni. Az elnök utálja a magas kamatokat, pedig a szakértők szerint indokolt lenne, hogy a mostani 17,75 százalékról 22 százalékra emeljék a szintet. (Reuters/Spiegel)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.