Trump szerint nem is volt 3000 halottja a hurrikánnak Puerto Ricóban, ezzel csak a demokraták akarják lejáratni őt

2018 szeptember 13., csütörtök 18:44
161

2017 szeptemberében nagyon erős hurrikán csapott le az USA társult államára, Puerto Rico szigetére. Nagy károkat okozott az infrastruktúrában és az elektromos hálózatban, a sziget lakosságának közel 10 százaléka elköltözött az elmúlt évben. A sziget kormányzója augusztusban közölte: 2975 ember halt meg a viharban, pedig korábban hivatalosan csak 64 halálos áldozatról számoltak be.

Korábban még csak azokat számították be, akikre a viharban rájuk omlott egy épület, de később a hurrikán áldozataiként azonosítottak olyanokat is, akik például krónikus betegek voltak, és nem jutottak a vihar után megfelelő ellátáshoz, vagy akik a vihar utáni fertőzésekben vesztették életüket, például mert nem jutottak tiszta ivóvízhez.

Fotó: Win McNamee/Getty Images/AFP

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, aki két héttel a vihar után Puerto Ricóra ment, hogy elmondja, nem is történt katasztrófa, viszont az ország tartozik az USA-nak – most a Twitteren vonta kétségbe, hogy tényleg volt-e ennyi halottja a hurrikánnak:

Azt írta: „Nem halt meg 3000 ember a két hurrikánban, ami lecsapott Puetro Ricóra. Amikor elhagytam a Szigetet, MIUTÁN a vihar lecsapott, kb. 6-18 halálos áldozatuk volt. Ahogy telt az idő, ez a szám nem nagyon ment fel. Aztán, sokkal később, elkezdtek nagyon nagy számokat jelenteni, például 3000-et. Ezt a Demokraták csinálták, hogy engem olyan rossznak láttassanak, amennyire lehetséges, amikor sikeresen gyűjtöttem Dollármilliárdokat Puerto Rico újjáépítésének segítésére. Ha valaki meghalt bármilyen okból, például öregségben, csak add meg őket a listára. Rossz politika. Imádom Puerto Rico-t!”

Az utóbbit a katasztrófa idején is elmondta, így sikerült:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt