A világ idei legerősebb vihara csap le a Fülöp-szigetekre

Magyar idő szerint péntek este érte el a Fülöp-szigetek északi partszakaszát a Mangkhut szupertájfun, ami az év eddigi legerősebb vihara a világon: 205 kilométer/órás széllel, és 255 kilométer/órás széllökésekkel, illetve nagyon heves esővel érte el a partot. 

A vihar várható útvonalán több mint négymillió ember él, több ezer embert pedig kimenekítettek előre otthonából. A hatóságok figyelmeztetése szerint hatméteres árhullámok kísérhetik a vihart, és nagyon súlyos károkat okozhat majd az épületekben. 

A második legmagasabb, négyes szintű riadókészültséget rendeltek el. Az ország történetének eddigi leggyilkosabb tájfunját, a Haiyant szintén négyes szintű készültségbe sorolták 2013-ban, akkor hétezer ember halt meg a pusztításban. 

A kilencszáz kilométer átmérőjű szupertájfun a szakemberek szerint partot érés utáni gyengülése után is nagyon pusztító lehet. Az előrejelzések szerint nyugati irányba halad majd tovább, vasárnap érhet Hongkongba, ahol arra számítanak, hogy az elmúlt évtizedek legkeményebb vihara lehet. A városállamban zárva lesznek az iskolák, leállnak a repterek és készültségbe helyezték a hadsereget. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.