Crackpipa-automatákat szereltek fel egy amerikai kisváros utcáin

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A New York állam kisvárosának, Brookhavennek a rendőrségi elöljárói közös sajtótájékoztatón csodálkoztak rá arra, hogy a város utcáján több olyan automata is felbukkant, amiből a crack szívásához használható üvegpipákat, illetve szűrőket lehetett vásárolni két dollárért. 

A három automata közül kettőt a hatóságok távolítottak el, egyet azonban a hírek szerint a környéken lakók vertek szét dühükben. 

Az automatákat meglehetősen stabilan, cementet használva rögzítették a talajba. Egyelőre nem tudni, hogy ki helyezte ki őket, ezügyben most nyomozás indult. A tárgy külsőre amúgy egy tollautomatának tűnt, és a hatóságok eleinte azt is gondolták, hogy valaki az iskolakezdésre időzítve helyezett ki olyan eszközöket, amiből tollat lehet vásárolni. 

A városi tanács tagja,  Ed Romaine a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ő már azt hitte, hallott mindenről, de még mindig alig akarja elhinni, hogy valaki tényleg kirakott a közterületre egy automatát, amiből crackpipákat lehetett vásárolni. Ugyan a pipák valóban tollformájúak, de a hozzájuk adott szűrő nem sok kérdést hagyott azzal kapcsolatban, hogy miért is árusítják őket. 

A rendőrség nyomozást indított, bár az nem egyértelmű, hogyha meg is lesz egyszer a tettes, akkor vádat emelnek-e ellene, hiszen pipát árusítani önmagában nem illegális. Az azonban biztos, hogy az engedély nélküli automatalehelyezés megsértette a helyi szabályokat, azért elvileg felelősségre lehetne vonni az elkövetőket. (Fox)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.