Láncfűrésszel támadt az ikertestvérére egy gödi férfi

bűnügy
2018 szeptember 14., 07:09
comments 45

A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte annak a férfinak a letartóztatását, aki Gödön egy láncfűrésszel támadt az ikertestvérére.

A férfi szerdán az ikertestvérével egy építkezésen dolgozott Gödön, de a testvére délután haza akarta küldeni. Erre a férfi felvett egy láncfűrészt, beindította, és megindult vele a testvére felé, majd felé is csapott a működő fűrésszel. 

A megtámadott testvér hátrálni kezdett, de elesett, a fűrész a karján és a hátán okozott sérülést. De lábra állt, és mivel vastag munkavédelmi kesztyű volt a kezén, megragadta a láncfűrészt, és sikerült behúznia a féket, így a motor akadozni kezdett.

Ezt a pillanatot kihasználva elfutott, de a testvére még egy darabig üldözte őt láncfűrésszel a kezében, majd visszament az építkezésre.

A gyanúsítottat itt fogták el az időközben értesített rendőrök. A sértett a hátán és a karján könnyebb sérüléseket szenvedett. Az, hogy súlyosabb következménye nem volt a gyanúsított tettének, a sértett aktív védekezésének és annak volt köszönhető, hogy el tudott menekülni.

Az emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi esetében okkal lehet tartani attól, hogy szabadon védekezve a tanúkat megfélemlítené, vagy újabb bűncselekményt követne el. Ezért az ügyészség szerint enyhébb kényszerintézkedéssel nem, kizárólag a letartóztatás elrendelésével akadályozható meg. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.