Uranus Vizsgáló néven indítanak helyi lapot Uranus városában, a polgármester nincs elragadtatva az ötlettől

Komoly helyi botrány lett abból a Missouri-állambeli Uranus városában, hogy a város új lapjának a címe Uranus Examiner, azaz első fordításban Uranus Vizsgáló lett (bár hirtelen szerkesztőségi ötletelésben felmerült még az Uránuszles és az Uránuszfigyelő is). A döntést egyáltalán nem viselték jól páran, többek között a polgármester is jelezte, hogy ha tényleg ez lesz a név, bojkottálni fogja a lapot. 

Luge Hardman szerint a névvel csak ország-világ előtt tennék nevetségessé a várost, ehhez pedig nem hajlandó asszisztálni. Megszólalt a másik helyi lap kiadója, Darrel Todd Maurina is, akinek a jelek szerint szintén nem jött be az altesti szótesthumor, mivel arról beszélt, hogy egy ilyen nevű lapot nehéz lenne komolyan venni. 

Ugyan a lap tervét nem fogadták lelkesen a helyi önkormányzatban, az ügyvezető Natalie Sanders mégis arra számít, hogy maradnak ennél a névnél, egyszerűen ez tetszett a legtöbb embernek a stábból. 

A tervek szerint hetente megjelenő lapot a megyében is terjesztik majd, az első szám 15 ezer példányban jön majd ki, és főleg helyi ügyekről fog szólni. 

Amúgy ha valaki szereti a hasonló szóvicceket, érdemes átfutnia a Guardian beszámolóját a történtekről, mert abban számolhatatlanul lapulnak még hasonlóak. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.