A pápa üzent a maffiának: A halotti lepelnek nincs zsebe, a pénzt nem tudjátok magatokkal vinni

Hagyjanak fel a pénz és a hatalom hajhászásával 

- szólította fel a maffiát Ferenc pápa Szicíliában egy megemlékezésen, a maffiózók által meggyilkolt Giuseppe Puglisi atya halálának 25 évfordulóján.

Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

Puglisi azzal haragította magára a szervezett bűnözést, hogy azon dolgozott: Palermo nyomornegyedének munkanélküli fiataljai ne forduljanak a maffiához munkáért, ne legyenek bűnözők kifutói vagy drogdílerek. A papot 2013-ban vértanúként ismerte el az egyház, és boldoggá avatták.

Ferenc pápát több tízezer ember üdvözölte a Palermóban bemutatott szabadtéri szentmisén.

Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

„Azt üzenem a maffiózóknak: változzatok meg, testvéreim és barátaim! Ne csak magatokra és a pénzre gondoljatok!”

 - monda a pápa. 

„A halotti lepelnek nincs zsebe, a pénzt nem tudjátok magatokkal vinni" 

- tette hozzá.

Puglisit 56. születésnapján otthona ajtajában lőtte agyon egy férfi, akiről a bíróság később kimondta: a maffia bérgyilkosa. A gyilkosság pár hónappal az után történt, hogy II. János Pál pápa a szigeten felszólította a maffiát, hogy változzanak meg vagy életük végén nézzenek szembe Isten haragjával. Nem sokkal korábban, 1992-ben a maffia pokolgépes merénylettel megölte Giovanni Falcone és Paolo Borsellino vizsgálóbírókat, akik a szervezett bűnözést üldözték. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.