Gyurcsány: Diktatúra van, parlamenten kívüli ellenállás kell

2018 szeptember 15., szombat 18:17
1006
Fotó: botost/444.hu

Politikai szezonnyitót tartott a Demokratikus Koalíció, ahol Gyurcsány Ferenc arra szólította fel „a szabadság és a demokrácia mellett elkötelezett választókat”, hogy 

„szervezzék meg a parlamenten kívüli ellenállást, mert csak országgyűlési eszközökkel nem váltható le a demokrácia díszlete mögött diktatúrát építő kormány”.

Azt mondta, nem akar felfordulást, de azt szeretné, ha minél több választó mozdulna meg, és „utcai tüntetésekkel, a szabad beszéd helyi fórumaival” ráznák fel az országot.  Szerinte meg kell mutatniuk, hogy Európában ők vannak többségben, szemben a „lúzer, szájhős miniszterelnökkel”.

A diktatúrához nem kell gulág, vagy hitleri bajusz, a kormány enélkül is uralma alá hajtotta a nyilvánosságot, pénzügyileg ellehetetlenítette az ellenzéket, megfojtotta a vele szemben álló civileket, tönkretette az igazságszolgáltatást - mondta Gyurcsány, aki szerint Brüsszel nem fogja leváltani a kormányt, azt csak „a szervezett népakarat buktathatja meg, mivel kizárólag az erő nyelvéből ért”. 

A DK elnöke szerint azok, akik nem szavazták meg a Sargentini-jelentést, nem tekinthetőek az ellenzék tisztességes pártjainak. (MTI/ATV)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt