Színes PL-hetes - preview, Day 5

futball
2018 szeptember 15., 06:55

Teljesen nyilvánvaló és mindennapos dolog, hogy a technika fejlődésével a szemünk előtt alakulnak át médiafogyasztásai szokásaink. A hihetetlen mennyiségű, felénk áramló információ miatt már alig-alig üti meg az ingerküszöbünket, hogy órai jegyzetelés gyanánt lefényképezzük a táblát, gyermekkori szerelmünk YouTube-influencer lett, és a fél ország eltartott kisujjal pörgeti az instafeedjét. Az audiovizuális műfajok népszerűségi háborújának egyik nagy vesztese a hazánkban többek között „Színes RTV” néven ismert, néhány háztartásban még mindig fellelhető televíziós műsorújság. Mi most egy retró különkiadással hordozzuk körbe az országban a véres távirányítót, felhívva a figyelmet e szerethető, oldszkúl koncepcióra. Jó szórakozást kívánunk!

A szombati program

Archív felvételek a The Rolling Stones 1982-es, Wembley-i koncertjéből: 13:30, M2 – Petőfi TV

Foglaljunk helyet a képernyő előtt, és adjuk át magunkat a minőségi rockzenének! Az Angliát és Európát meghódító srácok ezúttal a fővárosi stadion gyepén zúznak egy hatalmasat. Elhangzik több klasszikus: a No Sympathy For The Red Devils, a Start Mo Up és a Paint it, Red; valamint líraibb számok: A Can’t You Firmino King és természetesen az As Tears Go Naby. A közönség vegyes érzelmekkel fogadja a sztárokat, és a tömegben először vehetjük észre az eredetileg a Falkland-szigeteki háború elleni tiltakozást kifejező, mára az egész világon ismert szimbólumot. (Tottenham – Liverpool: 2-2)

photo_camera Háborúból hazatért barátjával tüntető londoni, 1982 körül Forrás: Saját

Három óriásplakát Newcastle határában: 16:00, HBO GO

Tizenegy év telt el azóta, hogy Mike Ashley (alakítja: a Golden Globe-díjas Michael Keaton) többségi tulajdonos lett a Newcastle Unitednél, de az elégedetlen hangok nem halkulnak. A 2016-os kiesés után a fiatal szurkoló, Dean Brooks (Finn Wolfhard - Stranger Things, Az) egy kamion elé ugrik. Apja, Robert (az Oscar-díjas Adrien Brody) egyedül nevelte Deant, és válaszokat akar. Teljes elkeseredésében vakmerő lépésre szánja el magát: saját költségén béreli ki három óriásplakát felületét, amelyeken provokatív üzenetet címez Ashleynek. (Newcastle – Arsenal: 1-2)

Furcsa pár 2. – Reuma és rododendron: 16:00, Filmmúzeum

Maurizio és Neil két zsémbes öregúr, akik hiába szomszédok, ki nem állhatják egymást. Az évtizedes viták leggyakoribb kiváltó oka, hogy Neil gézengúz unokái állandóan megzavarják Mauriziót délutáni cigarettázásában, aki bosszúból elveszi a gyerkőcök labdáját, és odaadja sajátjainak, akiktől képtelenség elvenni azt. A „Kertváros legszebb utcája” verseny miatt a két vén róka kénytelen összedolgozni, ami számtalan kacagtató jelenetet szül. (Chelsea – Cardiff: 3-0)

photo_camera Neil és Maurizio újabb slamasztikába kerül Forrás: Saját

Megaterrier a Metálsas ellen: 16:00, Viasat 3

Christopher Ray, a ZS-kategóriás akciófilmek koronázatlan királya újabb agymenéssel szórakoztatja a műfaj rajongóit: A West Yorkshire University szupertitkos projektjének keretében létrehozzák a Megaterriert, a brit nemzetbiztonság igazi gyilkológépét, ami többek között szuperhallással, szuperlátással, és bumeráng-nyakörvvel van felfegyverezve. A londoni tudósok egy szövevényes szerelmi szál miatt bosszút forralnak, és megalkotják a levegő görbe csőrű terminátorát, a Metálsast. A második világháborús vadászgépek aerodinamikájával és két M60-as gépfegyverrel felszerelt, húszméteres szörnymadár nekiesik a Megaterriernek, és elkezdődik a gigászi csata. (Huddersfield – Crystal Palace: 0-0)

Dóra, a felfedező: 16:00, Nickelodeon

A kedves kislány kalandjait követve játszva tanulhatunk. Ezúttal fiatal barátjához, Eddie-hez látogat, akivel mosolygó cseresznyét szednek a roskadásig megtelt fákról. A móka nem tart sokáig: megjelenik a ravasz róka, Vardy, és mindent megtesz, hogy ellopja Eddie bogyóit. (Bournemouth – Leicester: 1-1)

photo_camera Mondjátok együtt: Vardy, ne lopkodj! Forrás: Saját

Man, chest, hair: 16:00, Blue Hustler

Slavisa, a naiv, szőke ljubljanai medika a Queen Mary University of Londonban kezdi el tanulmányait, és az őszi szünetben Manchesterbe megy kirándulni barátnőivel. Az apartman mosógépe sajnos elromlik, amikor Slavisa segítséget kér: Josepet, a helyi ezermestert hívja, aki kiszáll segédeivel, Sergio „Kan” Agüeróval és Vincent „Hűha” Kompanyval. A brigád kitűnő munkát végez, minden tömés a helyére kerül… (Manchester City – Fulham: 5-1)

photo_camera Ahol a szükség, jön a segítség Forrás: Saját

Darázsfészekbe nyúlva: 18:30, Paramount Channel

Luc Besson legújabb, ellenállhatatlan krimijében egy sorozatgyilkos utáni lélegzetelállító hajszát követhetünk testközelből. Joseph sorra csípi fel az ambíciózus, becsvágyó európai lányokat, és bár a románc eleinte virágzik, áldozatait legfeljebb három év leforgása alatt különös kegyetlenséggel, tébolyba taszítva öli meg. Legújabb kiszemeltjének, a manchesteri Woodwardin kisasszonynak egy ismeretlen telefonáló segítséget küld. A Scotland Yard a fiatal, frissen kitüntetett Gracia ügynököt nevezi ki az eset élére, de Josephet rács mögé állítani korántsem egyszerű… (Watford – Manchester United: 2-2)

A vasárnapi program

Szerelmem, Alaszka: 14:30, Duna World

Nuno és Sean, a két alaszkai favágó szerelmének megrendítő történetét követhetjük figyelemmel. A két órás alkotás minden perce élmény, nem lesz hiány az északi táj gyönyörű látnivalóiból, ember és természet közti harmóniából, és egyszerű, feltétel nélküli érzelmekből. (Wolverhampton – Burnley: 2-0)

photo_camera Ketten a világ ellen Forrás: Saját

Richarlison, majom a családban: 17:00, Tv2

A közkedvelt német sorozat legújabb epizódjában Richarlison háromhetes szobafogságát tölti, hiszen csúnyán viselkedett. A családhoz Londonból érkeznek hívatlan vendégek. A legtöbb felfordulást a csapat főkolomposai, Felipe, Marko és Javier okozzák renitens viselkedésükkel. A kedélyeket Theo atya próbálja nyugtatni. (Everton – West Ham: 2-1)

A hétfői ajánlóból

Waterworld – Vízivilág: 21:00, RTL II

2030-ban járunk, a klímaváltozás miatt Anglia térképe teljesen átrajzolódott. A Bentmaradás Szárazföldje talán már csak a mesében létezik. Minden csapat a felé vezető utat keresi, de senki sem tudja, merre lehet. Southampton és Brighton & Hove, a két legnagyobb zátony lakói egymással és a kalózokkal hadakoznak. A végtelen vizeket járja Mark, a magányos tengerész, aki megannyi szigetlakót megmentett a Kiesés Örvényétől. Igazak a legendák, él még a Bentmaradás reménye? (Southampton – Brighton: 0-1)

photo_camera Küzdeni, az utolsó lehelletig Forrás: Saját

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.