A Fidesz jelöltje nyert Tiszavasváriban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szőke Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson Tiszavasváriban - írj a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város aljegyzőjére hivatkozva az MTI. 

A szavazáson 4609-en jelentek meg, az érvényes szavazatok száma 4546 volt. 

A fideszes jelöltre - aki 20 éve önkormányzati képviselő a városban - 1897, a négy független jelölt közül a város jelenlegi jegyzőjére, a Jobbik által támogatott Badics Ildikóra 1676, Rozgonyi Attilára 433, a szintén testületi tag Munkácsi Mihályra 361, Nácsáné Kalán Eszterre 179 szavazat érkezett.

A választást azért kell megtartani, mert Fülöp Erik (Jobbik) polgármester április 8-án az országgyűlési választásokon pártja listáján képviselői mandátumot szerzett és összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről.

Tiszavasvári volt az első város, ahol a Jobbik polgármesteri széket tudott szerezni. Fülöp Erik 2014-ben 52 százalékát szerezte meg a szavazatoknak. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.