A Fidesz jelöltje nyert Tiszavasváriban

politika
2018 szeptember 16., 19:02
comments 273

Szőke Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson Tiszavasváriban - írj a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város aljegyzőjére hivatkozva az MTI. 

A szavazáson 4609-en jelentek meg, az érvényes szavazatok száma 4546 volt. 

A fideszes jelöltre - aki 20 éve önkormányzati képviselő a városban - 1897, a négy független jelölt közül a város jelenlegi jegyzőjére, a Jobbik által támogatott Badics Ildikóra 1676, Rozgonyi Attilára 433, a szintén testületi tag Munkácsi Mihályra 361, Nácsáné Kalán Eszterre 179 szavazat érkezett.

A választást azért kell megtartani, mert Fülöp Erik (Jobbik) polgármester április 8-án az országgyűlési választásokon pártja listáján képviselői mandátumot szerzett és összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről.

Tiszavasvári volt az első város, ahol a Jobbik polgármesteri széket tudott szerezni. Fülöp Erik 2014-ben 52 százalékát szerezte meg a szavazatoknak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.