Eperbe rejtett tűk tartják rettegésben Queenslandet

Jelentős nyomravezetői díjat ajánlott fel az ausztráliai Queensland állam annak, aki hasznos információkkal tud szolgálni egy lassan az egész államot rettegésben tartó rejtély megoldásához. Az elmúlt napokban a közösségi médiában kezdtek terjedni felvételek arról, hogy az állam szupermarketjeiben árult eprekbe valaki tűt rejtett.

Ennek már áldozata is van, egy férfit a múlt héten hasi fájdalmakkal vittek kórházba, miután szupermarketben vásárolt epret evett. Mint kiderült, egy tűt nyelt le, amit az eperbe rejtettek.

A hatóságok most azt javasolják, hogy fogyasztás előtt feltétlenül vágja mindenki félbe az epret. "Bárki áll is emögött, nemcsak queenslandi és ausztrál családokat fenyeget, hanem egy egész iparágat" - szögezte le Annastacia Palaszczuk queenslandi miniszterelnök, felszólítva mindenkit, aki bármit tud az ügyről, hogy lépjen kapcsolatba a rendőrséggel.

Az állam egyúttal 100 ezer ausztrál dolláros (kb. 20 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel. A szövetségi egészségügyi miniszter különösen aljas bűncselekménynek nevezte a történteket.

A rendőrség szerint az elkövető célja egyértelműen az, hogy sérülést okozzon. A queenslandi epertermelők szövetsége azt gyanítja, hogy egy sértődött korábbi eperipari dolgozó lehet a tettes. Az epertermelés mintegy 160 millió dolláros üzlet Queenslandben, a szabotázs nyomán felére zuhantak a felvásárlói árak az eperszezon tetőpontján. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.