Eperbe rejtett tűk tartják rettegésben Queenslandet

külföld
2018 szeptember 16., 09:47
comments 193

Jelentős nyomravezetői díjat ajánlott fel az ausztráliai Queensland állam annak, aki hasznos információkkal tud szolgálni egy lassan az egész államot rettegésben tartó rejtély megoldásához. Az elmúlt napokban a közösségi médiában kezdtek terjedni felvételek arról, hogy az állam szupermarketjeiben árult eprekbe valaki tűt rejtett.

Ennek már áldozata is van, egy férfit a múlt héten hasi fájdalmakkal vittek kórházba, miután szupermarketben vásárolt epret evett. Mint kiderült, egy tűt nyelt le, amit az eperbe rejtettek.

A hatóságok most azt javasolják, hogy fogyasztás előtt feltétlenül vágja mindenki félbe az epret. "Bárki áll is emögött, nemcsak queenslandi és ausztrál családokat fenyeget, hanem egy egész iparágat" - szögezte le Annastacia Palaszczuk queenslandi miniszterelnök, felszólítva mindenkit, aki bármit tud az ügyről, hogy lépjen kapcsolatba a rendőrséggel.

Az állam egyúttal 100 ezer ausztrál dolláros (kb. 20 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel. A szövetségi egészségügyi miniszter különösen aljas bűncselekménynek nevezte a történteket.

A rendőrség szerint az elkövető célja egyértelműen az, hogy sérülést okozzon. A queenslandi epertermelők szövetsége azt gyanítja, hogy egy sértődött korábbi eperipari dolgozó lehet a tettes. Az epertermelés mintegy 160 millió dolláros üzlet Queenslandben, a szabotázs nyomán felére zuhantak a felvásárlói árak az eperszezon tetőpontján. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.