Kollégánk, Sarkadi Zsolt nyerte augusztusban a Minőségi Újságírásért díjat

KULTÚRA
2018 szeptember 16., 10:18

Sarkadi Zsolt nyerte augusztusban a Minőség Újságírásért díjat Túlvagyunk már azon, hogy ezt finoman csak globális felmelegedésnek hívjuk című cikkével. Zsolt a cikkében a zsűri szerint "a magyar sajtóban ritkán tapasztalt alapossággal" járta körül a klímaváltozás témáját, felvázolva azt a riasztó, de nagyon is valós perspektívát, hogy vége mindennek.

link Forrás

Sarkadi cikke mellett a zsűri három másik cikket is kiemelt:

Neuberger Eszter és Tóth Manna az Abcúgon megjelent Jó levegő, jó oktatás, kevés menekült - ennyi elég a kötvényes kínaiaknak című riportja az elmúlt években letelepedett kínai kötvényesek zárkózott életét mutatta be;
Brückner Gergely az Indexen az MVM auditbalhéját dolgozta fel;
a szintén Indexes Kolozsi Ádám pedig Pető Andreával készített olvasmányos interjút.

Zsoltnak és a többieknek is szívből gratulálunk!


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.