Saúl Álvarez az új középsúlyú bokszvilágbajnok

2018 szeptember 16., vasárnap 10:23

Többségi döntéssel, 115:113, 115:113, 114:114 arányban Saúl Álvarez legyőzte Gennagyij Golovkint. A mexikói és a kazah bokszolók tavaly csaptak össze először a világbajnoki címért, az a találkozó döntetlennel végződött, így Golovkin megtarthatta három nagy bokszszövetség, a WBC, a WBA és az IBF középsúlyú világbajnoki övét.

A kép csalóka, a végén a fekete nadrágos Saúl Álvarez győzött az év meccsén, nem a brutális jobbhorgot ütő Gennagyij Golovkin. Szoros meccs volt, Álvarez végül többségi pontozással nyert. Fotó: AL BELLO/AFP

A tavalyi címmeccs visszavágóját május 5-re tervezték, de Álvarez versenyzési jogát a nevadai sportbíróság augusztus 17-ig felfüggesztette, mert egy vizsgálat során tiltott szert, klenbuterolt találtak a mintájában. Így az év mérkőzéseként beharangozott címmecset végül szeptember 15-én éjjel rendezték Las Vegasban.

A mérkőzés változatos küzdelmet hozott az MTI szerint. Álvareznek két döntetlen és egy vereség mellett ez volt az ötvenedik győzelme, Golovkin 38 győzelem és a tavalyi döntetlen után profiként először szenvedett vereséget. (Via MTI)