Sorozatgyilkos határőrt tartóztattak le az Egyesült Államok déli határánál

külföld
2018 szeptember 16., 11:28
comments 83

Szombaton letartóztatták az Egyesült Államok Vám- és Határőrségnél szolgáló 35 éves Juan David Ortizt, akit azzal gyanúsítanak, hogy elrabolt, fogva tartott majd meggyilkolt négy nőt, akik feltehetően prostituáltként dolgoztak. 

Ortizt szombaton egy laredoi szálloda parkolójában fogták el, ahol kamionjában bujkált. A hatóságok sorozatgyilkosságként kezelik az esetet. 

A tettes kilétére úgy derült fény, hogy ötödik áldozatának sikerült megszöknie fogságából, és riasztania a rendőröket.

Az illetékes Martin Cueller seriff szerint nagyon erős bizonyítékaik vannak arra vonatkozóan, hogy Ortiz követte el a bűncselekményeket. Az ügyész Isidro Alaniz az esetről tartott sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy sorozatgyilkosságként kezelik az ügyet. A vám- és határőrség közleményt adott ki az ügyben, és teljes együttműködésről biztosították a nyomozóhatóságokat. 

A hatóságok egyébként elég szűkszavúak az ügyben, azt sem közölték, hogy pontosan mi okozta a nők halálát, csak annyit szögeztek le, hogy Ortiz egyedül cselekedett. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.