Buzzfeed: Theresa May hivatala arra kérte képviselőit, határolódjanak el Orbántól

2018 szeptember 16., vasárnap 18:13
216
Theresa May és Orbán Viktor Fotó: BEN STANSALL/AFP

Theresa May hivatala bizalmas üzenetekben kérte képviselőit arra, hogy határolódjanak el Orbán Viktortól, a magyar kormánytól, továbbá annak politikájától, és tegyék világossá, hogy nem támogatják azt - írja kiszivárgott WhatsApp üzenetekre hivatkozva a Buzzfeed. 

May azután kényszerült erre, hogy a toryk nem várt kritikákkal szembesültek Angliában, amiért nem támogatták az Európai Parlamentben a Sargentini-jelentést, és annak alapján a szerződésszegés miatti eljárás megindítását. Zsidó és muszlim csoportok és szervezetek egyaránt tiltakoztak a kormánypárt ellen.

Az üzenetek szerint a Downing Street azt kérte a képviselőktől, hogy osszanak meg olyan bejegyzést közösségi oldalaikon, ami arról szól, hogy nem támogatják Orbán politikáját.

A cikk megjegyzi, hogy a brit volt az egyetlen konzervatív párt Európában, amelyik nem szavazta meg az eljárás megindítását a magyar kormány ellen. Ezzel kisebbségben maradtak, mert a parlament 448 igennel, 197 nem mellett az eljárás megindítása mellett döntött. 

A Buzzfeed azt is írja, hogy azon az ülésen, ahol döntés született arról, hogy nem támogatják az eljárás megindítását, több képviselő szóvá tette, hogy a pártnak hivatalosan kommunikálnia kéne, hogy attól mert nem szavazzák meg az eljárást, még nem támogatják az orbáni politikát. 

A WhatsApp üzenetben az olvasható, hogy a 7-es cikkely nem megszavazása nem jelenti azt, hogy támogatnánk Orbán Viktor politikáját, a Downing Street pedig kéri a képviselőket, hogy kommentár nélkül osszák meg a posztot. (Buzzfeed)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt