83 éves férfi segített kizavarni a fegyveres rablókat egy lóversenyirodából Írországban

2018 szeptember 17., hétfő 13:49
70

Maszkos rablók próbáltak meg kifosztani egy lóversenyirodát Glanmire városában, Írországban, de egy ott tartózkodó 83 éves vásárló, Denis O'Connor megakadályozta a rablást. 

A biztonsági kamerák felvételén látszik, ahogy a három maszkos beront, a felvételek alapján két embernél kalapács, egynél pedig egy shotgun-szerű tárgy van. A rablási kísérlet szombat késő délután történt, és miközben a kalapácsos támadók az iroda vezetőjét fenyegették a pénzért, az idős férfi nyugodtan a pult mögé sétált, és közbeavatkozott. 

Ilyenkor vagy elfutsz vagy beleállsz, és én a beleállást választottam. Amikor láttam, hogy a két kalapácsos Timet (a menedzsert) fenyegeti, eldöntöttem, hogy megyek és segíteni neki. 

– mondta a férfi, aki amúgy ma már dédnagyapa. Elsőre amúgy még azt hitte, hogy az egész csak egy vicc, és meg akarják tréfálni a bolt vezetőjét, de aztán hamar rájött, hogy éles a helyzet, ekkor indult segíteni. 

Mint mondta, Tim egy nagyon rendes srác, ezért akart segíteni. Nem foglalkozott a lőfegyveres rablóval, igazából nem is gondolta végig, hogy mit fog tenni. Hátraérve nekiment az egyik támadónak, mire a menedzser is visszatámadt, a rablók pedig jobbnak látták menekülőre fogni, és zsákmány nélkül távoztak. 

O'Connor elmesélte azt is, hogy amikor elmesélte a feleségnek, hogy mi történt, szerinte meg sem értette addig, amíg nem látta a videót. Utána pedig nem hiszi, hogy nagyon örült volna, de azért büszke volt rá. (SKY)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt